2018. április 6., péntek

Tegnap tabló, ma tábla...:)

Reggel sms jött a futártól egy időintervallummal, hogy mikor hozzák a küldeményt.

Takarítgattam, almokat rendezgettem, mikor jött egy csengetés -- azt hittem, postás. Egy pasi volt, hogy összeírja az igényeket a nyílászáró-javításokra. Nem csere -- javítás. Mondjuk, nem nagyon tudom elképzelni, mit tudnak javítani különösebben ilyen 34 éves ablakokon, erkélyajtókon, melyek már meg vannak vetemedve, a farészek is megrepedve... elvileg zárt állapotban is benyomja egy erősebb szél... vagy az ablak két részét nem lehet szétnyitni, belül ott a fekete penészesedés... Ezekre már úgy, ahogy vannak, nem javítás férne, hanem csere. Csak éppen nincs rá félmilliónk... vagy ha akció van néha, fele sem.
Ja, és ez a javítás az ablakokra 119 ezer Ft lenne. Hát, közöltem a pasival, ha lenne ennyim, akkor ebből már kicserélnék egy ablakot újra. Ha épp nem lenne épp sokkal fontosabb dolog is, amire kellene ennyi összeg. Lényeg, hogy mondtam, nem tudom bevállalni anyagilag. Aztán még kicsit rábeszélt volna, de mikor kész tényekként szóba hoztam úgy nagyjából az itt lakók "jövedelmét", azonnal elbúcsúzott.

Fél 3 után kaputelefon: beengedtem a futárt. Aláírtam az elektronyos szerkentyűn az átvételt, és ezzel táblácskatulajdonos lehettem.:))
Tök aranyos lett, és egy csomó mindent kaptam mellé. Ja, nem beszélve a másik lényeges dologról, ami miatt egyáltalán leadtam ezt a rendelést: hisz Robi ingyenes könyve -- mintegy 4500 értékben -- is járt mellé!
Ezután konkrét fotóriportot bűvöltem a kapott cuccokat megtisztelve.:)

           
Nem győztem nézegetni, fogni, csodálni a kapott cuccokat. A táblácska olyan hangulatos. Egyébként a könyv is. A kísérő dolgok pedig olyan kis cuki kedvességek...

Tegnapi Elif, este még BK-nézés, és kezdődhet a hétvége.

1 megjegyzés: