2018. április 12., csütörtök

Nyárra váltunk

Meglehetősen nyárias az idő. Pólóban mentem el a Sparba, pedig ki nem állhatom, hogy télikabát után egyből nyáriasan kell járni. Egyszerűen kimarad egy évszak, átmeneti cuccokra nincs is szükség.
Mielőtt odaértem, a relatíve kis úton igen sok fotózási lehetőségem volt. Olyan hirtelen lett tavasz, hogy szinte naponta új növények virágzanak. Ha az ember nem megy le, mondjuk, kétnaponta, többféle csodát is kihagy, olyan nagy iramban virágzanak a fák, bokrok, kerti virágok.
Vettem magamnak mirelit halászlét, sok egyéb szükséglet mellett például egy tálca friss csirkemájat, melyből elsősorban Haramiát óhajtanám ellátni... oly nehéz kitalálni, hogy mindig mit enne. (Akárcsak magamnál.)

Főztem csirkemájpörköltet, megnéztem a tegnapi Elifet.
Popikával megszerveztük, hogy legyen a holnapi program. Eredetileg ő kérdezte, hogy nem lenne-e kedvem holnap találkozni, lefotózni a főtéri híres magnóliafát, és amúgy is beszélgetni szeretne. Én viszont mondtam, hogy a magnóliafán én is gondolkozom és már majdnem felmentem ma is, viszont holnap nekem félnapos kórházprogramom lesz... Így aztán ezzel kellett összehangolni a kellemesebb programot. Reméljük, minden okés lesz.
Sokat csetelgettem több emberrel.
Haramia boldog a folyamatos (pár óránkénti) csirkemájzabálással. Legalább csend van.

Kedd óta le kellett cseréljem az itthoni "mackóalsót" térdgatyára, mert már egyszerűen nem bírtam elviselni a meleget. Napok óta senyvedtem úgy globalice, a fejem is majd felrobbant a hőtől időnként. Elkeseredve gondoltam rá, mi lesz még a nyáron, ha már most is alig bírom. Míg aztán rá nem döbbentem, hogy egyáltalán nem kötelező kivárni a naptári nyarat ahhoz, hogy nyáriasan legyen az ember itthon. Mióta ezt megléptem, kibírható az itthoni klíma.
Este BK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése