2018. április 3., kedd

Szünet utolsó napja

Ma is napos, tavaszi idő volt.
Bencusnak még a tavaszi szünet utolsó napja zajlott. Gyakorlatilag egész nap tanultak -- Szilvi kikészült, mert Bence borzasztóan nem tolerálta a dolgot, csúnyán bánt az anyjával. Szóval hadakozás volt egész nap.
De az a helyzet, hogy Szilvi a 6 nap tavaszi szünetből nagy könyörgésekre 4 napra adta oda a másik félnek Bencét, holott nem lett volna köteles, de ő kedvükben akart járni azzal a feltétellel, ha a több oldalon Szilvi által kiírt leckesort megcsinálják. Én nem mertem volna odaadni, mert már a 15-ei szitu is olyan volt, hogy felét sem tanulták meg, hümmögés-hápogás, egyszerűen nem veszik komolyan. Bence nem akar, erre ők ebbe beleegyeznek! Én ezek után biztosan nem adtam volna ennyi napra oda a gyereket. Szilvi teljes felháborodással mondta, hogy kb. 20%-át csinálták meg a házinak! Majd beleőrültek a mai napon, mire nagyjából egyenesbe kerültek.
Mondtam Szilvinek, hogy ezt azért tán nem kéne annyiban hagyni! Oké, a gyerek is hibás, na de Bence, sajnos, ilyen... húzza-halasztja a dolgot, ha valaki felett hatalma van, egy szóval le tudja beszélni a tanulásról. Itthon sem akar, de az anyja nem hagyja annyiban, előbb-utóbb tanul, mint a kisangyal. Azok meg nem gondolják végig, hogy azzal, hogy elkönyörgik a gyereket a szünidő 2/3-ára, felelősséget is vállalnak arra, hogy akkor megtanulnak. Nagyon elfajultak mára!
A múltkor az, hogy az apja csinált meg 6 oldal matekot, mert Bence nem szakadt el a tablettől, plusz mellette a többi tantárgyba bele se szagoltak... ez is kiverte a biztosítékot, hiszen a tanárok már azt is észreveszik, ha mondjuk, két számot nem a gyerek ír. Szilvinek ki kellett radírozni végig a 6 oldalt, és mivel másnap már menni kellett, nyilván nem volt idő megcsináltatni a gyerekkel... úgy mentek iskolába, hogy több rendbontóval számolt Szilvi.
Éppen mondtam Szilvinek, hogy ha én lennék ebben az elvivős helyzetben, és ennyire nem lenne tekintélyem Bence előtt, hogy nem bírom rávenni a tanulásra -- én egyszerűen nem vállalnám akkor az elvitelét. Ezek meg... ha a kisujját nyújtja az ember, egyből az egész karja kéne. De a tanulás gondjával nem foglalkoznak. Ők fáradtak. Ők pihentek. Vendégek jöttek. Kimentek labdázni... Ja. Négy napig. Nem veszik komolyan az iskolát, úgy viselkednek a gyerekkel, mintha még mindig óvodás lenne.
Szóval ha nem vállalják a felelősséget a tanulással kapcsolatban a hosszas elvitelért cserébe, egyszerű: nem kell elvinni! Ezt már Szilvi többször mondta, de úgy látszik, hasztalan. De most már szerintem lépni kell, ez így nem mehet!

Utaltam a közös költséget és töltöttem a kártyás telefonra.
Megnéztem a Stranger II. évadjának első két részét, este meg a BK-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése