2018. április 8., vasárnap

Mint mikor felvonultunk...

Úgy tűnik, végre sikerül behoznom magam.
A következőkben az elmúlt 2-3 hétben szerzett molyos kihívásaimat fogom sorakoztatni, nem akarom szétszórni, hogy "kapási" sorrendben legyenek és egy helyen. Utánuk újra a napló fog folytatódni.

Ma választás volt.
Fantasztikus napsütéses idő, 22 fokkal. Szinte hihetetlen, hogy 2 hete még hó és jég volt, nulla fokokkal.
A lakás ablakai északi és déliek. Az északi oldalról láthattam a Medgyessy gimibe vonuló, a déliről a Kazinczyba csődülő tömeget. Szó szerint így. Ennyi embert semmilyen szituációban nem láttam még ezen a környéken így tolongani.  Mint a 70-es években a május elsejei felvonuláskor, úgy nézett ki a környék. Épp csak a léggömbök és büfék, árusítópavilonok hiányoztak az utak mentén.:D
Itt egyébként mindig sokan voltak minden szavazáskor, de ennyien még sosem.
Délelőtt olyan fél 11 után indultam szavazni a Kazinczyba.
Csak ebben az iskolában 7 választókörzet volt, míg a Medgyessyben ugyanennyi. Ez nem kevés, és meglepődtem, hogy némelyiknél sorállás volt. Én pont jókor értem az enyémhez, nem kellett sokat várni. Hamar megtörtént, szerintem az emberek egyértelműen nem itt fognak elgondolkozni, nem itt fognak órákig tanakodni a dolgokon.

Ezután bementem a Sparba, vettem pár olyan dolgot, amit tegnap elfelejtettem, pl. tojást, narancslét.
Hazabandukoltam, és a fényképeimmel foglalkoztam, utógondozgattam, amelyeket még nem csináltam meg.
Szilvi ilyenkor sokáig szokott aludni, kihasználva, hogy ez az egyetlen ilyen szabadnapja.
Aztán még tett-vett, s ő is elkezdett készülődni. Elment szavazni, s félórán belül haza is tért. Túlestünk.:)
Csak reménykedni tudok, hogy vége lesz végre ennek a millió pocskondiázásnak, bár nyilván nem fog egyből bekövetkezni, de minden csoda három napig tart, és borzasztó fárasztó ez a végeérhetetlen gyűlölködés. Nyilván tudom, hogy még jó ideig megy majd a fröcsögés, de hátha előbb-utóbb másról is szólhat majd az élet.
Délutántól tévén hallgattam netezés közben a választási dolgokat, este pedig itt-ott néztem úgy hajnali fél 2-ig.

Bencust hozták 7 előtt. Később mondta Szilvi, hogy miután a héten pár alkalommal a nagynénivel kivesézték ezt a "nem-csinálunk-házit" dolgot, most szinte készen volt a hétvégi lecke! :-O Remélhetőleg tartós lesz a tendencia!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése