2018. április 5., csütörtök

Tabló és egyebek

Végre-valahára leakciózták a Félixet a Tecsóban. Ha három darab négytasakost vesz az ember, darabbérben jóval olcsóbb. Úgyhogy Szilvi ma tescózott; 15 négytasakost vett.
Mivel már muszáj volt előzőleg is bevásárolni nem akciósan is, most remélem, egy ideig nyugtom lesz.

Csirkemellet készítettem édes-savanyú mártásban, rizzsel.
Danival cseteltünk, anyám telefonált.
Ma visszamenőleg intenzíven blogpótlással foglalkoztam, mert megint borzasztóan le voltam maradva.
Megnéztem a 141. Elifet.

Jött sms a Táblácskától, hogy elkészült a cucc és átadták a futárnak.:)) Ez nagyon szép teljesítmény ahhoz képest, hogy 9-ére jön el a két hét -- de nagyon precízek, gondolom, ünnep, hétvége, minden ki volt számolva; nem késhet egy napot sem -- erre is nagyon figyelnek.

Dani anyámnál volt, küldött át nekem videót és pár fotót, mert megint kerülgeti egy cica anyámat a kertben...
Anyám kapott birkapörköltet ismerőstől, és tudja, hogy én szeretem... így küldött Danival egy doboznyit nekem. (Három alkalomra ettem meg kenyérrel...)
Azonkívül hozott egy csokor jácintot, amely egy hétre beillatosította az egész lakást!


Ja, és Etelka által lett megint két kabátom: egy téli és egy tavaszi, tényleg abszolút újszerű, sportos, jópofa kabátok. Szerintem most már életem végéig el vagyok látva kabáttal.
Este BK.

Szilvi napok óta egy tablóra összpontosít, melyet Bencusnak holnap környezetre kell vinnie. Vizek élővilága a témakör, A2 kartonra kell készíteni. Már múlt héten elhatározta, hogy fogalma sincs, honnan szedi össze a nyersanyagot. Én is próbáltam keresgetni a rengeteg könyv között, inkább feláldoztam volna belőlük... de sajnos, nem találtam ilyet.
Szilvi igen élelmes, nekünk, ugye, nem jár újság, de Szilvi gyűjti mindig a reklámújságokat is, mert ha papírgyűjtés van, nekik is muszáj vinni. Így már rengeteg ilyen gyűjtemény készítésénél kisegítették a reklámújságok a bajból.
Olyan baromság ez, úgyis mindenki tisztában van vele, hogy nem a gyerek csinálja ezeket a gyűjteményeket és tablókat, hanem evidens, hogy a szülő... Anno nekünk is így volt, bár azért azt hiszem, nekem harmadikban még nem kellett ilyesmi, majd felsőben! Sosem felejtem el, anyámmal sokszor virrasztottunk éjfelekig, mert hol Szovjetunióról, hol Leninről, hol földrészek állakvilágáról kellett album (nekünk nem tabló volt, hanem album!), hol növénygyűjtemény, fonalgyűjtemény, állati-növényi-szintetikus eredetű textilgyűjtemény, bogárgyűjtemény (!), maggyűjtemény, egyéb termésgyűjtemény... őrület volt, mindig ebből álltunk ki. A bogárgyűjtemény katasztrófa volt. Nem is tudom, hogy képzelték, hogy majd a gyerek szurkálja át a bogarakat?? Ha az én gyerekeimnek kellett volna ilyet csinálni -- na nyilván nekem! --, bevállaltuk volna az egyest.
Anyám rettegett az albumkészítéstől, s amikor én az akció előtt pár nappal szóltam, kíszen vót... mert a gyerek már csak ilyen.
Aztán én is végigcsináltam ugyanezeket az én gyerekeimmel.
Emlékszem, milyen jóleső érzés volt, amikor ezeket nem szedték be véglegesen, szerencsére megőriztük, és a Szilvi által "kinőtt" fonalgyűjteményt átnevezhettem 4 év múlva a Dani nevére...:DD!
Lényeg, hogy hajnali fél 2-re lett készen Szilvi a tablóval, mert akkor tudott hozzákezdeni a lényegi műveletekhez (napokig csak gyűjtőmeló folyt), mikor Bence már elaludt.
Fél 2-kor behozta, s mivel még ébren voltam, lefotóztam. Igaz, hogy már meg volt vetve az ágy... tehát azon.
Ahhoz képest, hogy volt benne fénymásolat a netről, volt gyógyszertári reklámújságból, vígan összejött a tabló, mert Szilvinek isteni sugallatként beugrott, hogy venni kell pl. egy horgászújságot. Így is történt, és lett bőven anyag egy A2-re ezekből...
Másnap természetesen esőben kellett a gyerekkel és táska mellett elcipelni az A2-es tablót, s mint a kincset, úgy őrizte Szilvi, akárhogy is nem akarták felengedni, igenis, felment a gyerekkel az osztályba, hogy legalább addig biztonságban beérhessen a cucc.
Legalább csillagos ötös volt a jutalom, naná... és három gyerekét, köztük a Bencéét (az anyjukét) kirakták a falra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése