2018. április 24., kedd

Csepergős kedd

De jó, hogy ez a borongós, esős szakasz csak egy nappal a kirándulás után jött! Tényleg óriási mázli, főleg, ha velem van kapcsolatban (lásd Hortobágy, meg életem során ezer másik program).

Délelőtt a Sparban voltam, sikerült jól összevásárolnom mindent, ami épp kifogyott vagy fogytán volt, meg amúgy is hiányzott, és hát sok kicsi sokra megy. Boltonként külön tudjuk választani, hogy ha odamegy az ember, mi az, amit csak onnan tud megvenni. Azért is kedvelem a Spart, mert ott számomra sok ilyen van. Speciel grillcsirkét csak ott kapok, melyet Haramia miatt veszek (oké, van a Tescóban is, de egyrészt az távolabbi kirándulás, másrészt vagy két éve már nincs elhozatal, ami baromság, mert egy grillcsirkét ki a fene eszik meg ott helyben), vagy Korfu csokit és Verbéna gyömbéres cukrot. De itt van jó árban a spenótos Frosta rántott hal (a Coopban alig 250-nel drágább), és szeretem a dobozos (nekem kétadagnyi) mirelit halászléjüket (a dobozt utána prímán lehet használni kajatovábbadásra, -tárolásra pl.).

Szilvi fél 2-kor jött haza reggel óta (akkor viszont vagy kétszer el- és hazajött a gyerekvitel után).
Munkakiközvetítésen, majd utána a munkásügyi központban volt. Múlt héten közvetítették ki, most vissza kellett menni az eredménnyel. Na nyilván várható volt, ő nem tud 12 órás boltos munkákat vállalni, ezt előre is mondta volna, ha kérdik. Ilyen szempontból nem igazán kompenzálható a szakmája az igényeivel, kereskedelemben elég nehéz mondjuk, 6 órás nappali melót találni. Ilyet, mármint időnkénti 12 órázásost akkor már tudna találni közelebb is, nemcsak a város másik végén.
Az már régóta tiszta sor, hogy ha ilyen jutna neki, ismerve a tényeket, Bencét, hááát... maradjunk annyiban, hogy én nem tudnám az anyját helyettesíteni Bence mellett, valószínűleg még teljes egészségben sem; mint ahogy nem tudnám garantálni a hajnali és délutáni, esti, vele való topon létet sem. Minden önfeláldozást aláírva és bevállalva sem. Nem lustaság, nem finnyásság, nem tartózkodás; mivel nem kívánságműsor. Elég annyi, hogy Bencéhez néha még az anyja is kevés az összevissza nevelése eredményeként; tehát Szilvinek mindenképpen 6 órás melóra lenne szüksége, melyek nem várják garmadával.

Megnéztem a tegnapi Elifet, a Stranger következő részét.
Kezelésbe vettem és kisúroltam a kádat, mosdót, mosogatót.
Este bundáskenyeret készítettem sok sajttal, néhány szelet lilahagymával. (Mivel mindig sok, amit 1-2 tojásból csinálok, Szilvi mindig "bódog", amikor egy-egy fél vagy egész szelet ott van neki hagyva, bármit is vacsoráztak már.)
Mivel a Stranger végkifejlete már nagyon közeledik, így a BK után nem tudtam megállni, megnéztem még a 2. évad 8. és 9. részét is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése