2018. április 25., szerda

Mozgalmas

Beszedtem és összepakoltam a megszáradt ruhákat.
Ágyneműt húztam le és fel, egyúttal mostam is egy géppel, majd teregettem.
Csirkealsócombból pörköltet csináltam, főtt tésztával.

Telefonáltam a Nukleáris Medicinára, hogy a csontizotópiás beutalómra időpontot kérjek. Meg is kaptam, augusztus 9-én reggel 8.15-re kell menjek.
Anyám telefonált, beszélgettünk; majd Danival is cseten egyeztettünk jónéhány dolgot.
Dani jött délután, hozott két csomag almot! Ez 20 kiló a hátán, biciklivel... szörnyű nekem még elképzelni is. Kifizettem 1550-et (aldis, nagyon jó alomár), most akkor jó ideig nyugtunk lesz a téma felől...
Odaadtam neki az anyámhoz viendő szárazkenyércsomagokat, egy óriás tábla rizses csokit, amit anyám imád (és azt is mindig a Sparban veszem jó árban), valamint Daninak odaadva a tápszeres receptemet, Dani kiváltotta és elvitte anyámnak.
Én ugyanis úgy döntöttem, hogy már jól haladok az evéssel, nem könnyű kitalálni, de már tudok enni azért egyre több mindent -- néha a táp el van hanyagolva, egyszerűen nem fér be a napba, mert ha épp tudok enni, akkor már nem tudok tápszert is inni, és így inkább a kaját választom, a táp meg mindig marad. Anyámnak szerintem sokkal nagyobb szüksége van rá. Pár darab persze azért nekem is van itthon. Mivel ez évben még ez jár nekem és felírathatom jövő januárral bezárólag, kár lenne nem kihasználni a lehetőséget. Anyám azt mondja, nagyon finom; sőt, Dani is azt mondta, ő bármennyit meg tudna inni belőle. Én sem azt mondom, hogy nem finom, hanem hogy nem annyi nálam az input, hogy beleférjen az is, mivel inkább a kaját választom napi két alkalommal. Azért nem háromszor, mert délelőtt nem tudok enni, akkor elég egy pohár teával lenyeldekelni a szívgyógyszereimet, és kész. A délutántól estig tartó időszakban pedig kétszer eszem. Nem kétfogásos kajákat, nyilván... valamit, egy zsemlével. Vagy egy levest. Ha főzök, akkor abból egy lájtosabb adagot. Másfél tojást egy kis szelet kenyérrel. Ilyeneket. Igyekszem sokat inni (hozzám képest). Délután még be van iktatva egy pohár magnéziumos pezsgőtabletta a Letrozollal és C-vitaminnal. Egyszerűen nem jut hely és gondolat a tápra, hogy ilyen "bőven zabálok", na.

Csetelgettem néhány emberkével, Dani telefonált kétszer.
Megnéztem a tegnapi Elifet, majd jött Dani anyámtól, hozott anyagi segítséget, valamint egy zsák szennyest.:) Adtam neki otthonra egy adagot a mai főztömből.
Este megnéztem a BK-t és a Szulejmánt -- jó nap volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése