2018. január 23., kedd

Hajfestés

Teljesen mezei kedd.
Macskázás, tegnapi Elif-nézés, netezés, hímzés.
Estefelé viszont fogtam a Szilvitől karácsonyra kapott hamuszőke Palette hajfestéket, és nekiláttam hajat festeni. Kicsit aggódtam, mi lesz az eredmény, mert hát ugye, régen hosszú évekig volt az N2 sötétbarna és kész. De hát most új hajam van, világos. Nyilván azért is világos, mert az eredeti hajszínem is sokkal világosabb volt a festettnél, plusz még az őszülés. No, én már akkor, mikor még hajam sem volt, előre eldöntöttem, hogy a világos hajamat nem fogom még egyszer besötétíteni. A világos hajszínekkel még lehet variálni, sötétíteni stb., de a sötéttel utána már házilag nem igazán tudok mit kezdeni.
Felmerülhet a kérdés, hogy minek festem be, hát nem muszáj az. Valóban, ahogy sosem lett volna muszáj -- csak hát én tudom, és másokon, magamon is látom, hogy mennyit jelent, ha nem ősz vagy félősz az ember. Sokszor dupla számjegyű évszámot a korból.
Emlékszem, keresztanyám is 70-valahány éves koráig festette a haját, és addig sosem láttuk öregnek. Aztán úgy döntött, hogy lenöveszti. Neki teljesen fehér volt már a haja, és amúgy is kevés és ritka volt mindig. Lényeg, hogy nagyon-nagyon szokatlan volt nekünk sokáig! Furcsa volt az a hirtelen "megöregedés".
Szóval azért az emberben még van annyi női hiúság, hogy ezt én még nem szeretném...
A hajfestéknek felét használtam fel, hiszen egy egészet használtam fel anno a hosszúra, ez a "hajtömeg" azért még nudli. Szerintem sokáig elég lesz még fél adag is.
Hamar lezajlott a művelet, hiszen ez a kis 2-3 centis haj pl. nem igényel fésülködést vagy pláne hajbontást...:D
Alig tért el az eredmény a festés előtti összhatástól, csak nyilván egységesebb, homogén lett a szín. Szilvi is lemeózta, nagyjából ilyennek is gondoltuk. Szokni kell még, az biztos, mint ezt az egész fiús hajat, nemcsak a színt.
(Ezek is a kamerafotó programmal készültek...)

2 megjegyzés:

  1. És egyre szebb...♥♥ fotók! ✿✿

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért csak legyen kicsit hosszabb... Csecsemőkorom óta nemigen volt ennyire fiúgyerekes frizurám.:)
      Köszi szépen.:)

      Törlés