2018. január 30., kedd

Macskamánia és vitamin

Reggel az almosok körül szokásos nagytakarítás, használtalmos-tatyó rendezése.
Haramia igen nehezen mozog néha, enni-almozni kijár a kosarából ugyan, de amikor hirtelen jön a vukkolás, akkor néha nem képes kimászni időben, és maga alá vukkol. Ezt célszerű folyton ellenőrizni, ha az ember nem akarja, hogy tébláboljon a macska -- mert a hányásosba nem fog visszafeküdni, ami nyilván jobb is. Vannak direkt neki beállítva erre a célra régi törülközők, ilyenkor fogom, tisztát teszek a kosarába, a koszossal meg egy ideig elmanipulálok lavórban, néhány vízcserével... Amikor hajnalban van ilyen akció, tudom, akkor is meg kell tenni, ha nem látok ki a szememen; mert különben úgyse lesz nyugtom.
Egyébként van a kosarában egy szivacs ülőpárna, arra szoktam a törülközőt tenni. Jó esetben a szivacs nem lesz taccsos. De arra nem bírok rájönni, hogy ha tisztát teszek alá, vagy ha a meglévőt csak megigazítom, kisimítva-összehajtva pakolom újra alá, akkor kosárba szálláskor miért kell akkurátusan elkapargatni a törülközőt úgy, hogy nehogy véletlenül simán maradjon? Miért kell annak a szerencsétlen ruhadarabnak a lehető leggöcsörtösebben, csomókban lennie és úgy beszállni rá? Ez is olyan szokásos macskabaromság. Honesty fekvőhelyein is vannak macskaplédek vagy pl. régi pulóver; ő sosem kapirgál eszeveszetten, jó neki úgy simán is.:)) Hiába, Haramia sosem volt komplett...:D

Mostam egy géppel Dani-cuccot, teregettem.
Szilvi hazajött Bencussal -- én azt hittem, iskolába mentek el, és szokás szerint Szilvi utána vásárolni. De mint kiderült, az orvosnál voltak. Nincs nagy baj, csak megfázás, kaholás. A fél osztály hiányzik. A héten már nem fog menni.
Azért be tudta fizetni előttünk a postán 3 csekkemet és vett nekem bérletet, itthon meg kihordta a sok szemetes baromságot.

Megnéztem az Elif soron lévő, 98. részét.
Hosszú idő óta (tavaly tavasz) most kezdtem el szedni C-vitamint, mondom, mégis kéne már valami, és hátha le tudom nyelni. Persze nagy dózisokban nem tudok gondolkodni, nem vagyok képes lenyelni. Így is a szívgyógyszerek után már nem megy le, várni kell 1-2 órát, hogy két darab 100 grammosat be tudjak venni. Tudom, most nagy divat 1000-es dózisokban falni a C-vitamint, holott én úgy nőttem fel és évtizedekig abban a hitben is voltam, hogy C-vitaminból felesleges sokat szedni, mert úgyis kiürül a szervezetből a felesleg. Tényleg, mást se hallottunk annak idején. Most meg többezresével eszik az emberek naponta. Mármint mg szerint.
Kemó alatt, úgy tudtam, felesleges szedni, legalábbis a minimumnál többet (én semmit nem bírtam), mert a rákos sejteket is táplálja. Mikor keresztanyámat ápoltam el, neki is azt mondta az orvos, hogy nem kell vitamin... Most teljesen váltott nézeteket olvasok, a hatalmas dózisok felé hajlik a vélemények szempontjából a mérleg, ennek ellenére én inkább afelé, hogy nem kell túlzásba vinni, csak az alapjáraton megszokott C-vitamin is elég, mert semmilyen gyógyító hatással nincs a rákra, illetve nincs közük egymáshoz.
Na mindegy, mivel az immunrendszernél azért segít, úgy döntöttem, hogy visszaállok a 2x100 mg-ra, úgyhogy nagy rákészültséggel mától újra elkezdtem már szedni.

Megnéztem a BK-t, majd a Gyilkos a házban c. kanadai thrillert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése