2018. január 13., szombat

Tyúkhúsleves

Jócskán esett ma havaseső, elég cudar idő volt. Szembesültem vele, mivel reggel azzal kezdtem azok után, hogy összeszedtem magam; hogy lementem a piacra. Mivelhogy itt volt nálam egy jóféle tyúkjószág, ha én ebből príma jó húslevest szeretnék főzni, ahhoz meglehetős adag zöldség is kell.
Közel 1000 forintot áldoztam eme célra, igaz, valamennyi keveset el is tudtam tartalékolni, pl. a zellerből, petrezselyemlevélből.
Bementem még a DM-be, ahol vettem Haramiának 10 tálkás kaját.
Mindezenközben az utcai tartózkodás alatt alig bírtam a szemem kinyitni, annyira pofán vágott a vízszintesen hasító havaseső.
Miután felmentem, még pár órát hímeztem, hadd haladjon már az is.
Bencust 1 óra körül elvitték.
Úgyhogy pár órás tyúkhúslevesfőzés indult be nemsokára. Legnagyobb élményem a "levesből krumpli" volt, mint mindig, ha "igazi" húslevest főzök. Ez így van kiskorom óta. Nem vagyok krumplis, de a húsleves krumplija, mellé sárgarépa, fehérrépa, karalábé feldarabolva, leves tetejéről tyúkzsírral lelocsolva, megsózva szerintem a Föld legjobb kajája. Hab a tortán, ha addigra van, ami a húsból megfő, pl. máj, szárny. Egy tányér ilyennel én egész napra prímán elvoltam régen is, most meg különösen.
Gyerekkorban szoktatott rá a jó édesanyám. Vasárnap későn keltem, s nem kínlódtunk külön reggelivel, hanem anyám hozott bé egy tányér ilyet. Ebédre nem sok gond volt velem.
Maradékokat rendeztem a hűtőből, mindennel együtt rengeteget mosogattam.
Megnéztem a tegnapi Elifet, majd beszedtem a száraz ruhát.
Istvánnal telefonoztunk. Este leszűrtem a levest, majd holnap fogom befőzni.
Fürdéskor hajat mostam... de tényleg.:)
Éjjel megnéztem a Rettegésben c. amerikai thrillert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése