2018. január 18., csütörtök

Téli kihívás

Hímzés, Elif tegnapi része.
István telefonált.

Még mindig a laptopon nyomom, már több mint egy hete. Elég küszködős, mert hiába tudok ezen is vakon és gyorsan írni, beugrálnak a betűk sorokkal is feljebb, vagy ki a "tükörből", ekkor be kell kattintani egérrel oda, ahol következik az írás... de az összevissza ugrálás a leggyakoribb, ilyenkor mindig felgyaloglok az ominózus helyre, kitörlöm a felesleget, majd visszanyilazunk a szedés végére és megpróbáljuk folytatni pár másodpercig. Van, hogy elnyel 1-2 leszedett sort, ellenben az előző bekezdést megduplázza... Szóval igazán szeretni kell írni, hogy ilyen áron is mindenképp írjon az ember.
Mindegy, ez van; én ennek ellenére nagyon örülök, sőt, hálát adok érte, hogy adódott Dani által ez a lehetőség, hiszen most már egy hete nem lenne gépem, ezáltal se net, se semmi. És inkább kínlódgatok egy kicsit az írással, de azt sem engedhetem meg magamnak, hogy mikor tudnék írni, akkor nem írok, mert nehéz a laptopon. Nem jó hetekkel lemaradni.

Közben volt egy teljesített kihívásom a Molyon:

Évszakok -- Tél (2)
címmel indított kihívást Emília5, 340 résztvevővel eddig.


Ismét elszállt egy évszak. Mindjárt itt a tél, az egyik kedvenc évszakom, mert imádom a karácsonyt, szilvesztert, télen van a születésnapom is. :-) Most tehát elindítom újra az ÉVSZAKOK--TÉL kihívását.
Ez a második. 
2017. december 1-jétől kezdve 2018. február 28-ig kell teljesíteni, azaz ezalatt kell elolvasni egy könyvet, amit a kihívásra hoztok. Ne kezdjétek el december előtt! 
Mit kell tenni ahhoz, hogy megszerezd a TÉL kitüntetését: 
Olvass el egy könyvet, amiben szerepel a tél. Éppen akkor játszódik, említik az egyik hónapot, esetleg téli ünnepet, vagy esik a hó… lényeg, hogy hozz a könyvből, amit olvastál ennek kapcsán, egy idézetet, amiben megemlítik valamilyen módon a telet. Lehet újraolvasás is. Kérek egy „Én és a könyv” linket hozzászólásban, és az idézetet. Értékeld is a könyvet, mindenképp csillagosan, és örülök neki, ha legalább pár szóban szövegesen is. Az olvasásokat csak a kihívás kezdete után fogadhatom el (azaz december 1.) Persze ne felejts el feljelentkezni a kihívásra. Remélem, jöttök sokan újra, akik itt voltatok, és sok mindenki más érdeklődését is felkelti. Várok mindenkit! Igyekszem egy-két napon belül zöldíteni. Ha bármi gond van, írjatok.

Velencei Rita: Levendulaméz c könyvét vittem.
Az idézet: 
„Dideregve húzta összébb magán szebb napokat is látott kabátját. A decemberi hidegben közömbösen siettek el mellette az emberek, talpuk alatt csikorgott a szikrázóan friss hó.”

Megkaptam a 320. plecsnit! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése