2018. január 19., péntek

Radiológiai kontroll

Mára terveztem a Klinikára menést, a radiológiai kontrollt.
Mondjuk, eredendően nem tudok rájönni, miért kell ide kontrollra járni, hiszen a sugár után vissza  lettem irányítva a Kenézybe, az onkológiára -- végül is az az eredeti "eseménygazda", hogy így mondjam. Ő irányít mindenhova, adja az ukázt stb., nem vágom, miért kell a radiológiára járni.
Eredetileg 6 hét kontroll volt beírva, hát ez már így is megvolt majdnem 9 is, de hát végig akartam járni az onkológiai beutalókat. A radiológus is azt mondta, hogy január közepe tájékán menjek, hát ehhez képest mondjuk, nem igazán késtem. Állítólag ez a szabály. Régebben 3 hónap volt a kontroll, most az első 6 hetes...
Fél 11-re értem ki 22-essel. Szerencsére nem esett semmi és jég sem volt...
A recepciónál mindjárt kiderült, hogy a doktornő csak hétfőtől lesz. De simán küldtek az 1. rendelőhöz, ahol helyettesítő orvoshoz mehetek. Gondoltam, annyira nincs nagy tétje a dolognak, hogy okvetlen újra kelljen jönnöm; itt az a lényeg, hogy ki legyen pipálva a kontroll, nekem tök mindegy, kinél.
Két órát várakoztam a sugáron már megszokott helyszínen. Ez már nem is szokatlan, ráadásul helyettesítésnél pláne. Eredetileg sem szokott kevesebb ideig tartani.
A doktornő kérdezte, hogy miben segíthet, nyilván, mert nem ismert, nem hozzá jártam -- de azért meghökkentett a kérdés. Mondtam, hogy nincs innen eredő problémám, csak hát 6 hetes kontrollra voltam híva.
Végül is elvittem minden utóbbi vizsgálat leletét, az itteni utolsó ambulánslapot és az onkológiait.
Bevezették az eredményeket a gépbe, és kész. Köszönettel eljöttem, hálisten...
Tényleg nagy örömöm, hogy ezen is túlvagyok, és most kicsit fellélegezhet az ember.

A boltban vettem két sajtosrolót, majd a túloldali 22-essel jöttem hazafelé, mivel a Tescóhoz közelebb ez áll meg.
Tulajdonképpen csak kajaféleségeket vettem, melyekkel biztosra mentem, plusz vettem elvitelre egy adag friss kaját a külső részen, továbbá pénzt vettem fel. Mivel mind a két, felénk járó busz az orrom előtt ment el, ezért hazagyalogoltam azt a két megállót.

Szilvire rábíztam egy csekket befizetésre.
Elpakoltam, majd ettem valamennyit. Hímeztem, később megnéztem az Elif 91. részét.
István telefonált.
Este BK, később megnéztem A mintaférj c. kanadai thrillert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése