2017. október 30., hétfő

Az erős 25 sugár vége

Reggeli alapvető teendők után gyors készülődés, majd lementem dolgaimat intézni.
Posta, ahol két csekket befizettem; majd a Coopban bevásároltam, és a lényeg, amiért lementem: valami ajándékot akartam venni a radiológián dolgozó két hölgynek, akik egész hónapban osztották nekem a sugarat. Mivel nagyon kedvesek és segítőkészek voltak mindig, úgy éreztem, megérdemlik ezt a gesztust. Ahogy észrevettem, többnyire mások is hasonlóképpen szokták kezeléseik végén honorálni a tanúsított jó szándékot.
Nekem a terápiám első hetében nem ők voltak, azt másik két hölgy végezte -- az szeptember utolsó hete volt. A végére szűrtük le, hogy havonta váltanak műszakot.
Ez a kettő viszont egész hónapban dolgozott velem.
Lényeg, hogy vettem egy-egy Ferrero Rocher bonbont és egy-egy arany Omnia kávét, egy-egy ajándéktasakot.
Otthon előkészítettem, beraktam a szatyromba, remélve, hogy nem látszik ki semmi.
Szerintem jól néztek ki:


Megnéztem a szombati Szultánát.
Ma mentem utoljára esti sugárra a Radiológia új épületébe, ma kaptam a 25.-et. A hátralévő 8-at a Sugárterápia főépületében fogom kapni, ami gyengébb és rövidebb időtartamú sugár lesz, választhattam a délelőtti beosztást.
Lekéstem a 22-est, hamarabb jött most 1-2 perccel. Így a pár perc múlva jövő 45-össel mentem fel, plusz villamossal ki a Klinikára.
Háromnegyed 7-re értem be. Hétfő lévén most először fordult elő, hogy nem volt tömeg! Nem is értettem, hogy lehet ez. Hétfőn, kedden, de néha még szerdán is mindig csúcsforgalom volt idáig!
Most egy ember volt előttem, utánam jöttek azért még, de így elég korán bekerültem.
Mikor az öltözőből behívtak, az ajándékokkal mentem, szerencsére az egyik hölgy ott volt épp az öltöző utáni részben. Rábíztam mindkét tasakot, megköszöntem a velem való szíves foglalkozást, s pár szó után mentem is hátra, megkaptam a 25. sugarat. Ezzel az erősebb fokozatú résznek vége.
Egyébként a 20. sugárig nem is volt különösebb bajom, utána kezdtem megpirulni. Persze kezdetektől kenegettem, este fürdés után mindig, most meg pláne -- de nem nagyon akart (legalábbis nem gyorsan) javulni. Mostanra a bal kulcscsontom égett meg a legjobban, egyértelmű, hogy miért: valahogy eszembe sem jutott, hogy oda is jut a sugárból, ezt nem érzi az ember, bejelölve sem volt. Ergo nem kentem. Csak azt láttam már, hogy jól meg van pirosodva, és egyre pirosabb lesz. Akkor kapcsoltam, hogy valószínűleg oda is megy a sugárból... így az mindenképpen elég csúnya lesz egy ideig. Mostantól kezdve úgy alszom, hogy a fürdés után bekent bal részekre papírtörlőket borogatok az éjjeli póló alá. Mivelhogy nem akarnám, hogy minden ruhám hót trutyi legyen, a kenőcs megfogja.

A kezelés után kellett úgy bő negyedórát várakoznom a 24-esre, de 8-ra otthon voltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése