2017. október 4., szerda

8. sugár

Szilvi ma is tecsózott, ezúttal csirkehúsféléket szerzett be nekem jó árakon. Csirke alsócombot, csirkeszárnyat, csirkemellet és csirkelábat.:) Itthon különporciózta a nagyobb adagokat.
Közben telefonáltak vagy 8-szor neki az iskolából, amit ő nem hallott (tény, hogy a Tecsóban én sem szoktam hallani, se a buszon), illetve rejtett szám volt kiírva, amit mindenképp fenntartásokkal fogad az ember, lényeg, hogy Bencus hányt és érte kellett mennie. Úgyhogy előbb hazaloholt a Tecsóból, utána meg el a gyerekért, egyúttal vitte az ételhordót is élelmesen, hogy akkor hazahozza az ebédjét.
Kivettem egy marék csirkelábat, hozzá két csirkeszárnyat, és főztem pörköltöt. Csak úgy natúr, köret nélkül. A csirkeszárny azért, mert tudtam, hogy a csirkepörkölt illatára tutira asztaltársam lesz Haramia, és hát lábból nyilván képtelenség megtömni. Így aztán egy csirkeszárnytő kora délután, egy pedig este őneki. Összesen nyolc lábat és kettő csirkeszárnyközép és -hegyet én ettem meg ebéd-vacsorára, azaz kétszer, minden nélkül, szóval kenyér sem. Ez már egy egész napi kajám, szó nem érheti a ház elejét.
Délután Szilviék elmentek a gyerekorvoshoz, aki erre a hétre kiírta a gyereket. Lényegében itthon már nem sok baja volt, tényleg, de azért figyelni kellett, nem lesz-e hasmenés is, meg diétáztatni stb. A héten elég sok gyerek hányogatott az osztályban...
Bement a 100-as boltba is a Tócós téren, ahol már a múltkor is vett nekem két sálat, most is -- megbízásomra. Ugyanis ezentúl nyáron is sálat kell hordanom, a nyirokmirigyek miatt. Ez nagyon príma lesz nekem 40 fokban! Ja, és örökre búcsú a szoláriumtól, ha lehet, egyáltalán ne menjek napra a következő nyarakon, amennyiben megélem. A nyirokmirigyáttét alattomos, sosem lehet tudni!
Szerencsére nekem a napra menés amúgy sem mániám, strandolni meg hasonlók több évtizede nem voltam, és nem is állt szándékomban, kb. 30 éve fürdőruhám sincs.

Ma is az e héten megszokott 17.50 körül indultam buszhoz, 6 után jött is, és városban átszállás a villamosra. Most nagyon jól jött minden, elég korán kiértem a klinikára, már 18.40 körül... Lassan sétáltam a radiológiára, de még így is 5 perccel az időpontom előtt értem ki.
SENKI nem volt! A két asszisztens hölgy is a folyosóról érkezett, mondta az egyik, hogy válasszak tetszés szerint egy öltözőt.:)
Tehát mehettem azonnal! Megvolt a 8. sugár.
Mikor felöltöztem és kimentem, a folyosón sem volt még senki, úgyhogy simán mentem kifelé a buszhoz. Ahol konstatáltam, hogy biztos most mehetett el, mert nem is mutatja a digitális a 24-est. Úgyhogy mivel a következő fél óra múlva jön, így elindultam a villamosmegállóhoz. Mit ad isten, már majdnem odaértem, mikor jön valami: egy 24-es! Nem tudom, teljesen kiszámíthatatlan minden, de tényleg az volt, biztos késett, mert elég sokan voltak rajta. Szóval visszaloholtam, szerencsére sikerült egy ülőhelyet találnom, úgyhogy 8 előtt haza is értem vele. Ez hamar ment.
Evés után BK, Szulejmán -- majd netről megnéztem a Survivort, aztán a tegnapi Elifet, azaz a 22. részt.
Így aztán 1 órakor fejeztem be, még aztán mentem fürödni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése