2017. május 7., vasárnap

Anyák napi köszöntés

Anyák napja alkalmából szeretettel köszöntöm
az édesanyámat.
Mamucika, Isten éltessen sokáig!


A kétéves rajzomhoz egy négyéves versemet kombináltam össze eme köszöntéshez.:)

*

Szilvit is köszöntöm anyák napján, én tudom, mi mindent tesz meg egyedülálló anyaként.

(Némi kommentár: még akkor is, ha könnyű neki, mert nincs munkája... bár ezt a könnyűséget bőven átírja, felülírja a pénzhiány gondja, bármennyire is szó nélkül megszokta a relatív nélkülözést. Tényleg relatív, mert ez is oskola: ő nem azért fukar, mert zsugori; hanem mert annyiból gazdálkodik, ami van neki. Igaz, hogy én fizetem a rezsit és minden lakással stb. kapcsolatos dolgot, de soha nem fordul elő, hogy pénzt kérne tőlem, mert tudja, hogy támogatás nélkül én sem lennék sehol.
Ám nagyon megtanult beosztani, emiatt sosem kell már féltenem... és rákényszerül bárhová elmenni oda azért, ami kell és lehető legolcsóbb. Sokan egy egész életben nem tanulják ezt meg; mert mindenük meglehet. Sokan már csak presztízsből vagy sznobságból sem vennék meg az olcsó, gagyibb cuccokat. Mert van, aki adja és állja helyettük akkor is, ha nekik sem telne. Vagy ha telne, akkor is élére rakják inkább, mert egyszerűen csak fukarok.
Szilvi bár jószívű, de soha nem lesz (sokszor túlzott) gondolkodás nélküli pénzkiadó. Kevésből igyekszünk minél többet kihozni. Rafinériánk enyhe túlzással, de olykor határtalan.:)
Tény, hogy ha úgy alakulna, "utánam" mindenképp tennie kell valamit, de 12 órákat egyszerűen nem vállalhat Bence mellett, pláne, hogy most már én is így vagyok. Mert a multik és a kisboltok is kihasználják az ő szakmájabelieket. Olyan kellene neki, ami 6 órás... vagy ha 8, akkor "normális" nyitvatartású... de az olyanokhoz már hallgatólagosan és előre is sorba állnak a jelentkezők.
Az iskolai részét én amúgy sem vállalnám a dolognak... ehhez nemcsak a gyereket, az időnként zűrzavaros hátteret és bizonyos részben kétlakiságot, az iskoláját (nem mindennapi korrekciósféle osztály) is ismernie kellene az embernek, hogy megérthesse. Én értem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése