2017. január 3., kedd

Állapot és zöld kihívás

Még mindig nincs javulás.
Azt sem tudom, mit csináljak, hogy éjjelente egy óránál többet tudjak folyamatosan aludni. Vagy orrcsepp ellenére feszt folyik az orrom ill. el van dugulva (egyik rosszabb, mint a másik), utóbbi esetben kínlódás feszt az orrcseppel, le a keserű a torkomra, várni úgy, közben kapar a torkom és megfulladok, köhögés, mire végre kifújhatom. Akkor afelől már megnyugodnék, de ha elkezdem a köhögéssel felháborgatni a torkomon a lerakódást, annak se hossza, se vége. Szörnyű.
Mindig mondtam, utoljára 2011. december elején voltam két hétig ilyen beteg. Ha ez influenza, akkor nem az a két válfaj, ami ellen az oltást kaptuk. Most már tán nincs, csak hőemelkedésem, de akkor is fázom, nincs étvágyam, és csak kevés kaját bírok bevenni, márpedig így a meglévő ezer gyógyszer mellett nem tudom rendszeresen szedni a Neocitránt, Panadolt, de azért egyet-egyet beszedek belőlük mindennap. Orrcsepp éjjel többször, Mebucain is legalább kétszer. Ennyire tudom mérsékelni, hogy a meglévőkkel ne csapjanak össze, ha egy mód van rá.
Az igazság az, hogy magam is belátom, hogy ez nem a szokásos, majdnem minden évben mindenkinél jelentkező kis átfutó nátha. Ez az a fajta, amire ha nem is biztos, hogy influenza, de mindenképp valami vírusos izé, és valószínűleg nem ártott volna egy hatásosabb antibiotikum. De az a helyzet, hogy orvoshoz sem tudtam volna elmenni, nem vicc.

* * *

Olvassunk zöldeket!
hanabanana kihívása, melyen már 1124.-ként vettem részt.

Zöld, zöld, zöld!


A feladat egészen egyszerű: 
– Olvass zöld borítójú könyveket! A kihívás teljesítéséért elég EGY ilyen könyv is! 
– Elég, ha csak meghatározó rajta a zöld szín, nem muszáj, hogy az egész az legyen (nyilván olyanokat nem fogadok el, ahol csak a betűk zöldek etc.) 
– Hozzászólásban csak olvasási linket kérek (de szívesen elolvasom az értékeléseket is).
– Az olvasások 2014. januártól érnek és CSAK PONTOS DÁTUMmal ellátott olvasást fogadok el, tehát az évszám nem elég! Arra is figyelek, hogy reális legyen a dátumozás, értem ez alatt, hogy egy pár száz oldalas regény elolvasásához 1-2 óra nem elég! 
– A könyveket tegyétek fel a polcra is, de a zöld borítót kiválasztva! (Természetesen ez csak abban az esetben érvényes, ha az adott könyv még nincsen fent a polcon!) 
Polc: (link)
Csak akkor jár a zöld, ha ezeknek a feltételeknek mind megfeleltek! :)
Remélem, sokan idetaláltok és tetszeni fog ez az egyszerűen teljesíthető kihívás! Sok sikert! ;)

Charles Dickens: Karácsonyi ének c. zöld kiadását vittem, melyet pont egy éve olvastam.
Megkaptam érte a 294. plecsnit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése