2009. november 19., csütörtök

Három a virtuális állatka...

Ma érkezett meg a támogatás a Noéra, új virtuális örökbefogadottaim hárman vannak. Két cica és egy kutya.
Mokkára, a kutyusra csak rá kell nézni, a világ hétfájdalma van tekintetére, arcára írva... nem lehet elmenni csak úgy mellette...

Név: Sabrina
Nem: nőstény
Született: 2007. 01. 01.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

Sabrina 3 év körüli, nagy termetű, fekete-fehér nőstény cica, a menhely előtt találtuk. Hatalmas pocakja miatt azt hittük, hogy vemhes, de az ivartalanítás során kiderült, hogy csak borzasztó kövér :)
Nem tolakodó cica, csendben üldögél, de a simogatást nagyon hálásan fogadja.

****************

Név: Poci
Nem: nőstény
Született: 2005. 03. 01.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

Poci a bezárásra ítélt Szabolcs utcai kórházból érkezett vemhesen; fekete, kb. 2005-ben született nősténycica. Kedves, szelíd cica, bár elég félénk. Ivartalaníttattuk. Két kombinált és két leukózisoltását megkapta, parazitamentesített.


****************

Név: Mokka
Nem: szuka
Született: 2009. 01. 01.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója:
Bűvössárkány


Mokka nagyon fiatal kutyus, 10-14 hónap körüli lehet. Elképzelhető, hogy első tüzeléséből már születtek kölykei.
Nem tudni, tőle miért akartak szabadulni gazdái, de Kiskunlacházán az 51-es főút mellett rakták ki. A kutyus annyira rettegett, hogy hetekig nem lehetett megfogni. Ha valakinek sikerült közelebb menni hozzá, akkor lelapult a földre, megadta magát; közben remegett, de abban a pillanatban, amikor meg akarták érinteni, elmenekült. Nagyobb testű kóbor kutyák is rátámadtak aminek a nyoma még most is látszik az arca bal oldalán, de már szépen gyógyul.
Egyik önkéntesünk fogta be és viselte gondját, míg ürült számára hely a menhelyen.
Mokka kutyus félénksége sokat oldódott az ideiglenes helyen. Az első pár napban csak menekült a többi kutyustól, de később már felszabadultan játszott velük és a végén már őrizte a házat. Még mindig megretten egy hirtelen kézmozdulattól, vagy egy erősebb hangtól, zajtól. Ilyenkor ellapul a földön és nem mer moccanni, de alapjában véve egy kedves, csóválós, bújós kutya.
Türelmes és nyugodt gazdit szeretne magának, aki maximálisan figyelembe veszi, hogy Mokka lelke nagyon sérült, ami majd idővel biztos helyre jön, de ehhez nem csak ő szükséges.Remélem, mindhárman jó gazdit fognak találni...

(Képek és a barna színű szöveg forrása: a Noé honlapja)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek mindhárman, kedves állatoknak látszanak csak így képről is!

    VálaszTörlés
  2. Azok, de nem is ez a lényeg, tudod...:)

    VálaszTörlés