2017. szeptember 24., vasárnap

Kihívás: "A szoba"

A vasárnap is elég szomorkás, borús, időnként esős volt.
Különösebb nagy esemény nem történt. Olvastam, neteztem, molyoztam kicsinyég.

Olvassuk Emma Donoghue magyarul megjelent könyveit!
Nitucee kihívása, 15. résztvevő voltam.


Sziasztok. Ezt a kihívást azért hoztam létre, mert Emma Donoghue a kedvenc írónőm, és nem találtam aktuális kihívást, ami hozzá kapcsolódna, viszont szeretném kicsit népszerűsíteni a könyveit, mert tényleg fantasztikus történeteket ír. :)

A feladat pofonegyszerű és nagyon könnyű. Egy könyvet kell elolvasni az írónőtől, ami megjelent magyarul is. Csak a kihívás kezdete utáni olvasás ér! Újraolvasások is érnek. Kérek értékelést is, és ne ilyen 1 perces olvasás legyen, jó lenne, ha tényleg elolvasnád/újraolvasnád. 
Ha már olvastál tőle (hozzám hasonlóan), akkor elküldheted azokat az olvasásaidat + értékeléseidet is, de nem feltétele a plecsni megszerzésének.
Jó olvasást!

Emma Donoghue: A szoba
c. könyvét olvastam, értékeltem.

"Boldog rettegéssel olvasom a hasonló könyveket. Boldog, mert szeretem olvasni a hasonló témájú könyveket, mert szerencsére nem velem történik; és rettegés, mert végig kiszámíthatatlan lehet a történés. 
Ez most mégis más, mint a többi: egy ötéves gyermek szájából olvassuk a történetet. 
Ezt azért nem sokan gondoltuk végig régebben, milyen lehet egy fogságban született gyermeknek 5 év után a szabadság, mennyi mindennel találkozik, mi mindent kell újraértékelnie, mennyi minden ismeretlen előtte akár fizikailag, akár lelkileg. Neki a Szoba és Anya a biztonság, az élete, az alap – minden más bizonytalan, ismeretlen, zűrzavar. 
Az anyja nem kap szót, mégis megtudunk lényegében mindent. Az ő gondolataira, belső világára is lehet következtetni a gyerek által elmondott reakcióiból. 
Döbbenetes és hihetetlenül hatásos az egész könyv. Szinte lehetetlenség volt letennem. Az író és fordító a gyermek életkorának megfelelő, hiteles szövegalkotása szempontjából is zseniális!"

Megkaptam érte a 317. plecsnit.


Este jó fél év óta most először hagymás rántottát csináltam, és csodák csodája, két villányinál többet is tudtam enni, szinte egy egészet megettem.:)
Megnéztem a Sztárban sztár 3. részét. Jó szórakozás volt.:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése