2016. október 17., hétfő

Új könyv, tiszteletpéldányok a munkámért

Egész nap eső.
Ma is történt azért velem egy jó dolog:
Vali mélben jelezte, hogy elkészült a Dely Matyiról szóló könyv, melyen két nyáron dolgoztunk.
Tavaly nyáron, amikor sok-sok újságkivágás, százéves helyesírás nyomán próbáltuk eggyé rázni, egységesíteni úgy, hogy meghagyván a régies, hangulatos szavakat, kifejezéseket, csupán a helyesírást tettük maivá. Ez az én dolgom volt gépben.
Ezután pihentetve lett a dolog, majd e nyár elején újra előkerült. Immár hasáb-, illetve tördelt korrektúrát olvashattam meg papíron, beillesztett rajzokkal, képaláírásokkal; volt még azért benne bőven javítgatnivaló.
És mostanra kész; friss, meleg, ropogós -- nyomdaszagú!
Vali írta, hogy munkaután "elszalad" vele, mert én is kaptam tiszteletpéldányt.
Ez már maga örömhír volt, fel is öltöztem utcára már órákkal előbb, hogy ne akkor kelljen ezekkel kínlódni, mikor már a Tecsónál szól...
Tényleg akkor szólt telefonon, úgyhogy már húztam is lefele.


Lényeg, hogy két, azaz kettő darab tiszteletpéldányt kaptam!
És még neten letöltésre egy Meghívót a 22-én du. 2-kor tartandó könyvbemutatóra.


Csak hát olyan helyen lesz, ahova én nem igazán tudok elmenni: a Kadarcsi csárdában, Nagyhegyes körül. Nyilván a hortobágyi közelség miatt.
Kiadni is a Hortobágy Természetvédelmi Közalapítvány adta ki a könyvet, lektorálta dr. Bényei József, kit nem kell bemutatni... az illusztrációk Lente István munkái, és nagyon szép munkát végzett a Kapitális Nyomdaipari Kft.


Nagyon örültem neki. Én már kétszer olvastam ezt a könyvet, meglehetős alapossággal, mégsem tudtam másodjára sem unni. Aki szereti a korabeli, ízes, eredeti parasztos beszédet, annak igazi csemege ez a könyv. Nem beszélve a nagyon szimpatikus főszereplőről, kalandos történeteiről...


Most fel is vittem a Molyra mint új könyvet.
Örülök, hogy szerintem én vagyok első olvasója...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése