2016. október 11., kedd

Receptíratás és szükséges intézendők

Keddre már olyannyira kitört rajtam a nátha, hogy a zsebkendőt el sem tudtam venni az orromtól. Élvezet volt mindent úgy csinálni, hogy percenként orrfúvás és kézmosás. Mikor folytattam az akármit csinálást, pár másodperc után kezdhettem elölről.
Ráadásul meg a nátha összes egyéb tünetével. Fejfájás, hidegrázás stb.
Pedig mindenképp ki kell váltanom anyám receptjeit, és holott most azt éreztem, hogy pláne ebben a nyányós, hideg, szeles, esős időben, ebben az állapotban képtelen leszek kimenni és elgyalogolni a rendelőbe, mégis tudtam, hogy négykézláb is muszáj lesz, mert ennek ezen pár napon belül túl kell esni, és józan ésszel ezen a pár napon belül egyáltalán nem leszek jobban.
Még délelőtt felhívtam anyámat, hogy ma nemigen fogok tudni elmenni, de majd holnap délelőtt megpróbálok. Persze ő nyugtatott, hogy majd megfelezi a pár hátralévőt meg kér öcsémtől kölcsön... de én nem nagyon akartam ezt. Úgyhogy mikor eljött a négy óra, én is valahogy össze bírtam magam szedni, és némi szédelgés és agykontroll segítségével csakazértis elmásztam az orvoshoz. Kicsit úgy éreztem magam, mint aki nem is e világon jár, de tudtam, ez a lázasféle állapot ezzel jár.
Nagyon nagy mázlim volt, mert a váróba lépve láttam, hogy Juditka pont akkor van kint kihozni recepteket és beszedni akármiket, úgyhogy rohantam odaadni, amiket felírtam anyámmal egyeztetve.
Nem telt bele 5 perc, már hozta is kifele a recepteket!
Ez az 5 perc annyira volt jó, hogy a kifelé jövet megkapott számlás borítékokat óvatosan felcsipkedtem, és konstatáltam három számla megérkezését.
Oké. Anyám szerint konkrétan egyelőre EGY gyógyszert váltsak ki, a többinél a recepteket vigyem el. Csak úgy ne járjon, mint a múltkor, hogy odaadta öcsémnek, aki otthon a szokottól eltérő helyre tette és egyben el is felejtette, utána meg anyámra ordibált, hogy ő márpedig nem kapott tőle recepteket! Sőt, még üvöltözött a családtagjával, hogy azonnal hívjon fel engem, hogy írassak anyámnak receptet. Mintha az csak csettintésre menne: ha három hónapra íratunk receptet, NEM fognak egy hónap múlva megint írni! Na mindegy, ez akkor nagy törést okozott mindnyájunknak, végül persze nyilván öcsémnél voltak a receptek.
Szóval kiváltottam az egy gyógyszert, valamint magamnak orrcseppet és szemcseppet.
De akkor már tudtam, hogy elfogyott a körömvirágkenőcse is. Múltkor már a Tecsóban megvettem az aloé vera sprayt, mert ott a legolcsóbb. Úgyhogy most a Gyógynövényboltba is bementem, és elköltöttem párezer Ft-ot, mert magamnak is kellett aloés fogkrém, borókás reumakenőcs és vadgesztenyés visszérkenőcs az anyám körömvirágján kívül is.
Ezután az ottani százas boltban vettem befőttes gumikat, 2 kanalat és 2 villát (fogalmam sincs, hova tűnnek és miért van mindig olyan kevés otthon), tusfürdőt és antibakteriális mosót, hajgumit.
Ezek után visszagyalogoltam az mi Coopunkhoz, ahol vettem ki pénzt a csekkek miatt, és beültem a postára várakozni, míg a számom sorra kerül. Nem volt közel sem olyan hosszú idő, mint a régebbi, elektromos hívó előtti időszakban.
Hogy minden rendezve legyen, még a DM-be is volt erőm bemenni, ahol vettem 4 levél C-vitamint, 2 akciós tálkás DM-es macskakaját kipróbálás címén, szemceruzát, bézs színű nappali arckrémet.
Ezzel "kíszen" is lettem, azt hiszem, végül mégiscsak eredményes lett a nap. Gyakorlatilag sötét lett, mire felmentem, és már Bencéék is otthon voltak az iskolából.
Elég volt elpakolni a cuccosokat...

*

Este Danival cseteltünk, hogy ha majd alkalmas lesz, hozna szennyest.
Miután kiderült, hogy délutános, és hogy mikor hozná, hát holnap biztos, hogy nem, mert 10--22-ig dolgozik, így mondtam neki este fél 11-kor, hogy elvégre fent vagyok. Ha össze bírja szedni a cuccot és magát, akkor hozza át most, ne ezen a 100 méteren múljon!
Így is lett. Mivel tök takony voltam és szarul, ezért nem jött be különösebben, nem is ölelgetőztünk, csak lerakta a nagy zsák szennyest, odaadtam neki 1-1 félpár, utólag talált zoknit, váltottunk pár szót és elment. Legalább ezt is letudta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése