2016. október 18., kedd

Könyvek, antológiák...

Szilvi összeírta a coopos, olvasóbarát áron árult, anyámnak is adható könyveket ismert és megszokott szerzőktől.
Ebből én kiválasztottam azokat, melyeket még nem olvastunk és adtunk; átnéztem molyos lista alapján stb. Van néhány új több szerzőtől, úgyhogy szép fokozatosan nem árt elkezdeni a karácsonyi bevásárlást anyámnak, mert ez nekem amúgy is elég fokozatosan kell legyen, akkor is, ha emberbarát az áruk ezeknek a könyveknek. Hála isten, hogy néha a mezei bótokban lehet ennyi pénzekért könyveket kapni.
Úgyhogy most kapásból vett Szilvi a megjelöltekből nyolcat, ez négyezer píz volt. És karácsonyig nekem sem árt elolvasni, hiszen nekem is jó szórakozások ezek a néha igen izgalmas témákkal vagy bűnügyekkel kevert könyvek, melyek a romantikát sem nélkülözik.

A Napkorongra visszaküldtem a szerződést, tök jó, hogy a szerkesztő nem csinált belőle gondot, hogy okvetlen ki kellene nyomtatni és kézzel aláírva postán küldeni vissza. Háromféle módszert is elfogadott, ellenőrzésként úgyis megőrzi a méleket, -címeket, pláne, hogy a legtöbben nem először veszünk részt az innen származó az antológiákban. Én a wordös változatot választottam, s az aláírás helyére képként beillesztettem az aláírásomat.
Mely nyilván még egy Mikinek kézzel aláírt és postán visszaküldött szerződésről származott az e-könyvek kapcsán, és Miki ezt az aláírást szkennelte be, s aki dedikálva kéri az e-könyveimet, ezt szokta beleilleszteni. Mivel István is kapott már lényegében már négy darab e-könyvemet, így ő is ki tudta vágni és képként lementeni az aláírásomat, s elküldte nekem. Huh. Kicsit bonyolultnak tűnik, pedig nem az, csak elmagyarázni.
Utána az aláírások helyére én ezt illesztem be képként. Mindenesetre hitelesebb, mint géppel beírni a nevem, még ha nem is volt követelmény. Azonkívül vissza lehetett küldeni a szerződést PDF-et kinyomtatva, aláírva, beszkennelve mélben (vagy akár postain, aki ragaszkodott hozzá), valamint a mélben lévő szerződést ott helyben aláírni géppel és válaszként visszaküldteni. Tény, hogy ez utóbbi lett volna a legegyszerűbb, a második az számomra kiesik, mivelhogy nem tudok nyomtatni-szkennelni, a wordös volt a legkivitelezhetőbb és elegánsabb, mint a mélbeli válaszhoz folyamodni.
Úgyhogy már minden sínen van, hiszen beküldtem az anyagot betördelve, a bemutatkozást fényképpel, melyekhez ingyenes helyet kapunk, szinte pár nap múlva visszaérkezett a PDF-formátum, átnéztem, áldásomat adtam, kész. Már csak a számlaszámra és a fizetendő hozzájárulás kiszámolására kell várni, és állítólag még karácsony előtt meglesz az antológia.
A Sodrásban pedig már nyomdában van. Szóval mindenképp lesz még ez évben két antológia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése