2016. október 19., szerda

Mezei avagy lényegtelen dolgok

Végre megjött már aggódásom tárgya, a villanyszámla -- kicsit röhejes, mert más épp a számlákat nem szokta várni, én pedig számontartom, minek kell még jönnie, és csak akkor vagyok nyugodt, ha minden számlán túlvagyok. Onnantól már csak a hónap hátralévő részét kell kihúzni, ha van maradék.
Emiatt most azért aggódtam, mert már a múlt héten láttam bedobva több helyen is eonos számlákat, hozzám meg nem. Nem vagyok benne otthon, hogy ezek egyszerre jönnek-e vagy sem, de ezek szerint nem.
Nekem ugyanis tegnap jött meg, hálisten, és három is volt benne. Ezáltal most minden be lett mával fizetve (Szilvire bíztam), és a maradékkal kell ügyeskedni.
Ma fél nap Danira mostam, kiegészítve az én sokkal kevesebb cuccommal, hogy a géptartalom is ki legyen használva. Három tele dobbal mostam, mire kiteregettem, megint kirügyeztem. Ahhoz képest, hogy a múlt héten is pont ennyit mostam, ez ritkán fordul elő. Látszik, hogy a múlt heti előtt három hétig nem hozott szennyest...
Még szerencse, hogy nem teknőben, derékszögben meghajolva és súrolva kell mosni... nem tudom, nagyanyáink hogy bírták ezt a fajtát... Mindenesetre minden használatkor elzengem az imát a mosógépért. Végül is 15 éves, és Szilvi meg szombatonként használja legalább 2-szer.

Az epeműtétem óta nagyon ritkán, mondhatnám, elvétve kívánom meg a tojást bármilyen sült formában is, de most egyrészt nem is volt időm főzésre, másrészt meg bírtam enni kivételesen két tükörtojást.

Gyerek apja még mindig kórházban van, már negyedik hete, ha jól tudjuk. Csak remélni tudjuk, hogy használ neki és nem fog visszaesni, mert ha így folytatja, nem sok lyukas garas az élete a szerencsétlennek...
Nem nagyon szeretjük, hogy kihordják hozzá hétvégén a gyereket -- persze bevinni nem lehet, de még olyan az idő, hogy le tud jönni a parkba --, szerintem az apjának szikrát nem hiányzik, és Bencének sincs öröme ebben. De ha a nagynéniék szertartásosan feszt mennek és okvetlen elviszik Bencét hétvégén, akkor ez van, magukkal viszik Bencét is.

Mióta a TV2-n változások voltak, azóta nagy keveredés van, mert még az a kevés is fedésbe kerül, amit szoktunk nézni. Ott az újabb török sorozatba szerettem volna belekezdeni, de félfedésbe megy a BK-val, amit meg nem szeretnék. Nem igaz, hogy azt a 2x12 percet nem lehetett volna békén hagyni (jó, több, mert közte van egy szintén ugyanannyi reklám).
Szerencsére a Szulejmán szerdánként rendben van, nem ütközik semmivel, mivelhogy nem is nézek semmi mást. De A szultánát szerettem volna. Így úgy oldjuk meg, hogy István minden éjjel letölti nekem és átküldi. Kb. negyedóra, míg feltöltöm saját gépre, és úgy meg tudom nézni.
Mivel fent vagyok éjfél körül, mikor küldi, általában még akkor megnézem... úgysem igen fekszem fél 2 előtt.
Eddig minden részt sikerült megnéznem több-kevesebb csavarral, pl. társítanom kell hozzá másik lejátszóprogramot, mint amivel mások nézhetők. A szultána egyébként ráadásul mindennap van, nem csak heti egyszer, mint a Szulejmán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése