2016. szeptember 20., kedd

Tecsó és munkaadminisztráció

Kedden aztán tényleg bepróbálkoztam a Tecsóban, akció előtti utolsó nap.
Most vittem a gépet, és még a buszmegálló előtt lefotóztam a legutóbb elmulasztott gombás tönköt...


Nem lepődtem meg, hogy 1, azaz egy darab 12 tasakos doboz volt... már úgy voltam vele, hogy az is jobb, mint semmi. Előzőleg eldöntöttem, hiszen a macskák tutira nem várnak, míg majd egyszer valahol megint akció lesz -- muszáj akkor venni teljes áron...:(
Úgyhogy megvettem még 12 csomag 4-es tasakost. Mit ne mondjak, 569-ért csomagját. Nem esett jól, de Honestynek ez az állandó kajája. Ő csak nagyon időnként eszik meg mást, rendszeresen kizárólag a Félixet.
Így jártunk.
Most nem érdeklődtem plusz infók után, mert ha közel ment az ember a polcokhoz, ki volt téve, hogy elnézést, a készlet hiányos. Ami, mondjuk, az egyébként 6-7 féle összeállítású-ízű doboz variációihoz képest nagyon enyhe kifejezés, de legalább most nem bénázgatott ott az ember feleslegesen.
Még tekeregtem kicsit, és a Milka tehén is megihletett egy gyors fotóra:


Hogy ne csak ennyi legyen, vettem még csirkeszárnyat egy kilót, kockacukrot, meg 600 Ft-ért egy menüt elvitelre.
Ezek után természetesen buszoztam, és idefele is. Ezt még mindig szoknom kell, mert ugye, majd' másfél évig gyalogoltam. Hazafelé lényegesebb a buszozás, ha macskakajáról van szó, mert azt nem egyszerű nekem hazacipelni gyalog.


Otthon elpakolás, menü megevése Haramia segítségével, majd leültem gépezni.
5 előtt telefon: Vali jön az adminisztrációval! Oké, most indul, addig gyors "embert csinálás" magamból, majd lementem. Igen hideg volt ma és esőre állt, de pl. a Tecsót megúsztam. Rajtam kívül egyébként nem sokan voltak rövid ujjú ingben. Most is így mentem le, és Vali inkább beinvitált a kocsiba. Egyébként ez nem volt marhaság, mert mostanra hűvösebb lett azért, nem beszélve arról, hogy bár vittem alátétet, de ülve azért csak kényelmesebb kétféle szerződés jelenléti kitöltésekkel, plusz kétféle kifizetésigazolás aláírása.
Még beszélgettünk pár szót, munkáról, ismerősökről stb., majd megkaptam mindenből 1-1 példányt, s elbúcsúztunk. Azt nyilván senki nem tudhatja előre, hogy lesz-e még számomra és mikor innen munka.
Mondtam, hogy elvileg mostantól be vagyok jelentve másik céghez, és ha hónap elején nem szólnak, akkor be leszek esetleg 15 napra is, amit visszacsinálni nem lehet.
Ekkor talán a késleltetett (következő havi) adminisztráció jöhet majd létre, ha nagyon muszáj.
De ha azt veszem, hogy 5 évig nem volt szükség rám itt... akkor nem biztos, hogy "félnivalóm" van. Bár szívesen dolgoznék időnként így, pénzért is, még akkor is, ha mindig sürgős, és olyankor zéró egyéb teendő, pláne menőke. Viszont a napokra is szükségem van, ingyen is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése