2016. szeptember 5., hétfő

Hétfős hétfő...

Nem épp hajnali kelés után Szilvivel még jó sokáig beszélgettünk a szokásos tevékenységek között és után, mikor eszembe jutott, hogy bekapcsoljam már végre a gépet meg a mobilt; de milyen jól tettem.
Vali ui. már egy órája írt, hogy ha valamelyik munkával készen vagyok, elugrana érte -- MOST.
Jézus.
Úgyhogy írtam, miközben lóhalálában igyekeztem embert csinálni magamból, hiszen, ugye, le szoktam menni.
De mindennel elkészültem, és még csak azután hívott, hogy áramszünetük van, tehát nem látta, én mit válaszoltam, azért kérdi, hogy megkaptam-e, és hogy most el tudna jönni a munkáért, mert már "mindenfelől" tapossák... Mondtam, hogy írtam természetesen, és jöhet nyugodtan, mert -- tadáááám! -- mindkét munka kész, viheti.
No, ekkor indult a cégtől, én meg úgy 5 perc múlva lementem. Kevés várakozás után már meg is jött, közben nagyon váltott az időjárásunk hirtelen, mert már reggel tiszta borús volt, és egész napos esőt mondtak, ami már mostanra be is indult. Még nem nagyon, szerencsére, bár vittem le ernyőt; de Valinak mondtam, hogy ki ne szálljon, beadtam neki a cuccost, és azért beszélgettünk némileg; mondtam, hogy nekem ennyi eső nem árt.:))
Mondta viszont, hogy lenne még egy. Mármint munka.
Na most, mivel az előző kettő 1 napi bejelentésre volt kóstálva, azért remélem, ez -- bár nem kérdeztem terjedelmet -- azért legalább most már 2 napra bővülhet. Mondtam pár szóban, hogy már kérdeztek máshonnan bejelentésileg, de még mondtam, hogy úgy 15-éig még ne, majd szólok.
Mondta Vali, hogy Zsuzsika holnaptól fog dolgozni, tehát valószínűleg bejelent egyből (nem tudom, akkor végül is hány napra), de hát ha ez így fog haladni, akkor nekem a napok száma nem fog gyarapodni, így tőlük, bármennyi munka is lesz, nem fog kijönni a 30 nap, ergo muszáj lesz máshova is bejelentődnöm, ami ugye, max. havi 15 nap lehet. Évám úgy szokta, hogy lejelent időnként (csak őszi szezonra vonatkozik) 15 napra, és azzal ki is merítjük a számomra havi dolgozható napok számát. Ezt utána Valinak is leírtam részletezve mélben, mert aki nincs benne, nem biztos, hogy keni-vágja ezt a témát, még ha volt is róla szó más megközelítésekkel.
Megbeszéltük, hogy holnap estefelé hozza a következő melót, és ha annak vége lesz, értejövéskor már a papírokat is.
De csak van bennem egy félsz, mert így nem tudom, lesz-e még munka, vagy Éva bejelenthet-e végig, amíg ennek az idényjellegű vállalkozásának ideje tart (szeptembertől decemberig), eddig így volt és nem kellett attól tartanom, hogy valaki még igényt tart rám hivatalosan. Hiszen ha hónap elején bejelent x számú napokra, az lekötés, de nagyon is szükséges számomra; és utólag sem lehet visszacsinálni, ezt tudom... ha mégis ilyen váratlanul jönnek a munkák eminnen is.
Lényeg, hogy utána kicsit részletezve is leírtam azt is, hogy érdemes lenne végiggondolni, hogy számítanak-e még rám az év további részében, mert ha engem máshol lejelentenek előre a havi bejelenthető napokra, akkor ilyen formában nem fogok tudni nekik dolgozni, hivatalosan meg más módja nincs; s egyúttal próbáltam elmagyarázni, hogy nekem a napok is számítanak, mert az az alapja az fht.-nak, ha már ez jutott; és ott nem gond, hanem segíteni akarás az, hogy azt befizetik utánam, amit kell. Ezekkel az 1 napokkal meg nem lesz meg, ha még lexikonra is 8 napot kaptam összvissz.
Szóval itt a pénz, ami oké és szuper (bár az önadózáshoz nem ragaszkodnék...), amott meg az idő, amiért örök hálám -- bár nyilván ott csak akkor kapok pénzt, amikor munka van, lényeg, hogy a papírok legyenek rendben; plusz előny még Évánál, hogy nem kell önadózni, mert csak annyival jelent be, amennyi után nem kell.
Tudom én, hogy nem lehet egy ilyen helyen hónapokkal előre gondolkozni, hogy lesz-e még munka decemberig vagy sem, de nem tarthatom fenn nekik az időmet, ha nem tudják előre, és nekem rohadtul fontos lenne, hogy gyarapodna a szolgálati időm. Szóval nehéz ügy.

Egyébként egész nap folyamatosan esett az eső, hol jobban, hol kevésbé. Kissé lement a hőmérséklet is, ami nem baj.
Szilvi még nem kapott az iskolából semmilyen formában értesítést a beiratkozás óta.
A vezetésváltás miatt mondjuk, nem is csodálom, hogy erre még nem érnek rá, hogy pont mikor indul az ingyenes tanfolyam és kiket szórjanak ki milyen alapon.

Mikivel értekezünk időnként könyvügyben, mert lesz újra e-könyvem. Már nála van a letisztázott, rendbetett anyag, és úgy tűnik, már dolgozik rajta. Küldtem képeket is a borítóhoz -- remélem, szép lesz. 270 versem lesz benne, átfedés az előzőekkel nincs.

Délután gyorsan megfőztem némi csirkepörköltet főtt tésztával, így Haramia is belakott.
Ma délután szülői értekezlet volt, Bencus itthon volt, míg az anyja értekezett jó másfél órát, én meg kimostam Danira két géppel közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése