2014. január 21., kedd

Régi hűtős tortúra

Egyelőre nem nagyon tudok a régi hűtőtől megszabadulni.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire kálváriás ez a dolog.
Nyilvánvalóan tudom, hogy ezt már egyértelműen ingyen adhatom, hiába jó motorikusan-elektronyosságilag, ez már augusztusban 24 éves lesz, megszolgált. (De legalább ne nekem kelljen már érte fizetni, hogy elkerüljön innen! -- lásd majd lentebb.) Összesen négyszer költöztettük, ha jól emlékszem, 2-szer (max. 3-szor) látta szerelő. A zsanérok (pántok, csatok vagy mik) rozsdásak, mint állat. A fagyóajtó lezúg, nincs, mi tartsa, mivelhogy hiányzik az anyag egyrészt a zsanérból, másrészt a fagyasztóajtó anyagából az érintkező helyen.
A hűtőajtóban az italtartó agyon van szigetelőszalagozva, még ha más belső kellék rendben is van.
A gumírozás még az eredeti... ami a fagyasztónál annyit jelentett, hogy 3 hónapig nem volt kinyitva, mégis méteres jegek voltak benne. Feltételezem: nem a tökéletes szigetelés következtében.:)
Meg amúgy is: én kaptam ingyen, szállítással és újragumizással egy szép és (kopp-kopp-kopp!) eddig kifogástalanul működő hűtőt. Ha az enyém így nézne ki, akkor nekem is illene ingyen adnom azt egy rászorulónak -- de ha így nézne ki, nyilván bolond lennék odaadni!:) Summa summárom, akkor egy több fokkal rosszabbat logikusan pláne szintén ingyír ad oda az ember.
Meg hát más tapasztalt vélemények alapján azt szűrtem le, hogy a "vasasoknak" kell szólni, örömest elviszik, higgyem el, még úgy is meglesz rajta a hasznuk...
Na jó, meg is nyugodtam. Mert addig ideges voltam, míg a "vasasok" nem jutottak eszembe, hiszen tudtam, hogy a használthűtős műszakisok-szerelők ezt nem fogják elvinni ingyen sem, mivel hogy nem tudnak belőle már "embert" csinálni...
Aztán elkezdtem keresni "vasasokat" -- csak sajnos, nem nagyon találtam!
Pesten nagyon sok van, de Debrecenben mindössze 4, azaz négy hirdetést leltem a neten, melyen használt gépek ingyenes elszállítását hirdetik.
Elsőt nem veszik fel két napja ("a hívott szám pillanatnyilag nem kapcsolható...").
A másodiknak nincs akkora autója, amelyiken elférne egy 300 literes hűtő (hogyhogy mégis ezzel foglalkozik? -- költői kérdés).
A harmadik esetleg csak hétvégére tudná vállalni... tehát ez még játszik, ha addig nem alakul semmi!
A negyedik meg ugyanaz, akinek nincs akkora autója, csak az anyukája telefonszáma van megadva.
Szevasz!
No, akkor jöjjenek az ingyenes hirdetések.
Először az Apród. Príma, még fotók is vannak Szilvi jóvoltából, s a fotós hirdetéseknek állítólag sokkal nagyobb az esélyük! Remek. E-mailt kapok, hogy pár órán belül megjelenik a hirdetésem az oldalon. Csak átnézik a szerkesztők. Tényleg, alig másfél órán belül újabb e-mail: a hirdetésem már látható az oldalon, csak átrakták a "Szállítás, költöztetés" csoportból a "Műszaki cikkek" csoportba, azon belül a "Hűtők" alcsoportba... és gratulálnak.
Mindegy... pedig én nem véletlenül nem oda raktam, mivelhogy leginkább szállítást kérnék, nem pedig hűtőeladásra pályázok. Két napja 38-an nézték meg, ezek közül 2-en nyitották meg a telefonszámomat. Fergeteges az érdeklődés!
Pedig aggódtam is, hogy ha ma el kell mennem pár órára, akkor nem leszek, max. rezgőre állítva telefonilag. És húha, mi lesz, ha pont ekkor hívnak tömegesen?
Frász se hívott! :DDD
Próbálgattam azt a telefont, amit tegnap az istennek nem kapcsoltak be. Ma sem...
Na, gondoltam, széjjelebb kellene nézni.
Írtam e-mailt az AKSD-nek, amit októberben az egyik szerviz ajánlott meleg szeretettel a hűtőmhöz. Mármint hogy azzal már csak azt lehet csinálni, hogy elvitetem jelzett céggel.
Pár szóban leírtam, miről van szó, és érdeklődtem, hogy ha elszállítást kérnék, elvinnék-e és mibe fájna ez nekem.
A Veszélyes és elektronikai hulladékgazdálkodási területvezető válaszolt gyorsan és nagyon udvariasan, hogy maga a hűtő elvitele: 0 Ft. (Már kezdtem dörzsölni a kezeim.:)) DE a hulladék elszállításának díja rakodással: 8000 Ft + ÁFA! Jelzem, a célhely ezen az utcán van, ahol én lakom.:))) Instállom, mi lenne, ha a város túlsó végén, netán Hajdúröcsögén laknék?
Szóval ha aktuális lesz, köszönettel veszik jelentkezésemet.
Jaj, én olyan jót szórakoztam! Ingyen kapok egy hűtőt Pestről való leszállítással -- és a régitől való megszabadulásért meg fizessem fenti csekély összeget! Aminek kétszerese már üti is a markom havonta hivatalból, amiből élnem kék... Hát ez príma! De hát nem ők tehetnek róla, mindennek ára van. Ha feldobnám a bakancsot, eltemetni sem tudnának miből. Mint ahogy én sem, senkit... Ezekbe bele se gondoljunk.:(
No, mit tudunk még tenni?
Találtam egy másik oldalt az Apródon kívül, ez az Olx. Ott is megejtettem egy ugyanolyan ingyenes hirdetést fotókkal, mint a másikon.
Valamint rábukkantam egy hirdetésre, használt háztartási gép ingyen való elszállításáról, melynek a telefonszáma megegyezett azzal, ami "pillanatnyilag nem kapcsolható és próbáljam meg később". Ráleltem, hogy itt lehet válaszolni/jelentkezni a hirdetésre! Nos, megtettem! Csak nem menekült meg az illető hirdető; megtudja, hogy honnan és mit kék elvinni!:))
Már lapjaim vannak teleírva adatokkal, telefonszámokkal, paraméterekkel, oldalakkal, hogy melyikkel hol tartok és mi a szitu az adott névvel, címmel, számmal.
Holnap majd folytatom.
Hááát... nem gondoltam, hogy ennyire húzós lesz!
Legrosszabb esetben itt lesz áprilisig, a lomtalanításig. De akkor is találnom kell majd két embert, akik leviszik! Valamint jónak kell lennie akkor a liftnek is!
Másik legrosszabb esetben Dani megkér valami autós haverját (bár nem tudom, van-e olyan, akinek elég nagy az autója ehhez a hűtőhöz -- ez is csak onnantól szempont, mióta lám, kimondottan szállításra "berendezkedett" illetőnek SINCS akkora autója!), oszt hátha majd segíthet rajtam.
De addig is várni kell, már "tartódik" a tűzben néhány vas. Varázsló nem vagyok...
Nézzük a jó oldalát. Úgyis eléggé ragaszkodó típus vagyok. Tárgyakhoz is meglehetősen hűséges... csak ez elég nagy hozzá -- a lakás viszont nem annyira --, hogy ragaszkodjunk ehhez a tulajdonságunkhoz vele kapcsolatban. Mindenesetre mint egy régi jó, megszolgált, hűséges barát, még itt van.

A jó oldalnak része az is, hogy Haramiának addig van honnan belátni mindent. Imád rajta zeleméri templomromot játszani, szerintem fokozza az önbizalmát és a magabiztosságát, valamint biztonságot is ad neki, hogy ő uralja odafentről az egéééééééész lakást....:)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése