2014. január 13., hétfő

"24h du Könyv" kihívás

24h du Könyv
a pontos címe Icekid98 kihívásának. 38. résztvevő voltam rajta.
A címen, mondjuk, el lehet gondolkodni; igazán csak akkor esett le a rövidítések és szavak összetétele nagyjából, mikor megláttam az alábbi plakátot.


Az alapötletet a Le Mans-i 24 órás adta, mert pont most van/volt idén (június 22-23.), és éppen egy molyos kihíváson törtem a buksimat. :)
Csakhogy egyértelmű legyen az összefüggés a verseny és a kihívás lényege közt annak is, aki nem annyira autósport-guru:
A Le Mans-i 24 órás autóverseny egyike a világ legrégebbi autóversenyeinek, amit 1923 óta rendeznek meg a franciaországi Le Mans közelében fekvő sarthe-i versenypályán. Az eredetileg sorozatgyártású autók megbízhatóságának és gazdaságosságának tesztelésére szolgáló futamot a mai napig megrendezik. A futamot minden évben az európai nyár derekán, június elején rendezik meg. A mezőny kora délután rajtol el, és másnap kora délután ér célba. A 24 óra alatt közel 5000 kilométert tesznek meg a versenyzők. A rekord a 2010-es versenyen született meg, 5410 kilométeres távval.
Tehát, a kihívás lényege:
Olvass el minél több könyvet 24 óra alatt (tehát tényleg akkor állj neki az olvasásnak, ha nagyon-nagyon sok szabadidőd van, és van miket elolvasni ennyi idő alatt).
Mit szabad/nem szabad:
– újraolvasás ér;
– régebbi olvasás nem ér, csak azok, amik a kihívás vállalása után lettek elkezdve;
– a belinkelt könyvek első tagja a kezdő időpont, az utolsó befejezési időpontja nem mehet túl az első kezdésijétől számított 24 órával későbbi időponton.
Példa:
Ha elkezdted xy könyvet június 23-án 15 óra 26 perckor, yx könyvet be kell fejezned legkésőbb június 24-én 15 óra 26 perckor.
Ez esetben, ha yx könyvvel végeztél 24-e 15 óra 26 perc előtt, akkor az még ér.
Tehát ekkor xy lesz a listán az első könyv, yx pedig az utolsó.
Remélem, érthető...
– Egy könyv legyen minimum 150 oldalas!
– Akkor kezded el a könyveket olvasni, amikor akarod, de csak a kihívás kezdete után legyen az első könyv kezdési dátuma!
– Illetve lehetőleg, ha nagyon a kihívás végére halogatod az olvasást, lehetőleg az első könyvet a kihívás vége előtt maximum 36 órával kezdd el!
Részvétel menete:
– ráböksz a „Részt veszek” gombra;
– elkezded olvasni az első könyvet, felírod magadnak a kezdési dátumot;
– miután letelt az idő, vagyis 24 órával a kezdőkönyv kezdési dátuma után vagy; írd meg kommentben – lehetőleg sorszámozva – a könyvek olvasási linkjét;
– ellenőrizlek, szólok, ha esetleg van valami gond, és ha minden rendben van, megy a zöld és a plecsni. :)
A kihívás vége után összeállítok egy listát, amin mindenki rangsorolva lesz, hogy megtudjuk, ki olvasta el a legtöbb könyvet egy nap alatt. :)
Ez az első kihívásom, tehát ha valamit kihagytam/rosszul csináltam, szóljatok nyugodtan, és javítom.:) Illetve, ha valami nem érthető, szóljatok és igyekszem minél érthetőbben elmagyarázni.
Mindenkinek sok sikert! :)

Ui. kihíváspolc lesz, és mindenki felrakhatja a könyveket, amiket olvasott, hogy más is szemezgethessen közülük, megkönnyítve a többiek dolgát. :)
A plecsni pedig majd a verseny után kiderül, hogy fog kinézni, de ötleteket szívesen fogadok.
Update1: kész a kihíváspolc, fel lehet most már rakosgatni a könyveket: (polc)
Sok sikert mindenkinek! :)
Update2: kész a plecsni, ami a győztes autót ábrázolja (#2 Audi R18 e-tron quattro), és amit az utolsó órákban Tom Kristensen vezetett a kockás zászlóig. Az autót a 24 óra alatt még Allan McNish és Loic Duval terelgette a pályán.
Update3: manga/manwha/manhua és képregény NEM ér, mert az kitolás lenne a rendes regényt olvasó teljesítőkkel.

*

Nem olvasok lassan és keveset, de asszem, 24 óra alatt nem igazán gondolnék magammal kapcsolatban 1-nél több könyvre...
Nálam ebből a szempontból
         Clive Barker: Az öröklét tolvaja
című könyv lett a nyerő.
A 152. plecsni lett a jutalmam:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése