2017. július 21., péntek

Géptakarítás, -frissítések lerendezése

Délelőtt elment némi idő Dani teljes ruhatára összepakolásával, szortírozásával, a szakadtak megvarrásával. De ez a legkevesebb.
Délután Dani hozott egy darab dinnyét, mely nagyon jólesett később, többszörre.
Mivel a napokban sűrűn találkoztunk, így tudja a gépes problémáimat.
Sűrűn lefagy, mindenféle beszédpanelek repkednek, már konkrétan hardveres problémákra utalók is. Én persze nem mászok ebbe bele, mert több bajt csinálok, mint hasznot. De igazság szerint több hete jönnek elő ezek a dolgok már.
Ezentúl a W10 adategyeztetést szorgalmaz, amibe eddig nem mertem belevágni, mert mi van, ha olyat kérdez, amire fogalmam sincs...
Dani tegnap magától ajánlotta fel, hogy kitakarítja a gépet. Csak belenézett, és elszörnyedt attól a sok "szeméttől", ami a gépben van. Azt mondja, ne is csodálkozzak, az a csoda, hogy még egyáltalán műxik... Tele van porral kevert macskaszőrrel az egész, már hol forog a beépített ventilátor, hol nem. És ha ugye, odabent 50 fok van, mit is lehet várni?
Eredetileg úgy volt, hogy ma vesz valami nagy nyomású levegősprayt, és itt majd megcsinálja. Voltak fenntartásaim, mert itt szinte lépni nem lehet az objektumsűrűségtől. Valószínűleg Dani is erre jutott, mert mikor idejött, azt mondta, hogy inkább elvinné a gépet magához és ott csinálná meg, mert lehet, hogy több órát is igénybe vesz, és nála valamivel azért nagyobb hely van. Én ennek nagyon örültem, szerencsére nem kellett hosszan cipelni, közel lakunk.
Úgyhogy kihúztunk 8 db tyúkbelet, okosan leragasztottuk tikszóval az asztalra. Mert ha lelógnak a földre, az isten se tudja összeszedni őket onnan a setét lukból. Így aztán elvitte a gépet, én pedig bagolyszínezéssel foglalkoztam.

Anyám telefonált, beszámoltam neki Haramiáról, ő is megkönnyebbült, hogy sikerült megoldani szegényke dolgát.

Este fél 10-kor hozta vissza Dani a gépet. Olyan gyönyörű tiszta volt belülről, hogy a légy is megcsúszna rajta! Nem is láttam még ezeket a színeket benne... :-O
Ezentúl Dani minden további nélkül belement az adategyeztetésbe, amikor megjelent itt beüzemelés után a panel. Nem volt olyan félelmetes szerencsére, mint ahogy nem tudtunk mire gondolni -- de lényeg, hogy innentől kezdve holnap délutánig gyakorlatilag csak frissített. Még éjszaka is, mert nem lehetett kikapcsolni.
Dani örült, hogy elvihette a ruhászsákját, mert már alig volt mit felvennie, de hát ő hozta későn, azért gyűlt így fel...
Tehát a gépes gond is megoldódott, hurrá.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése