2017. július 16., vasárnap

Anyámnál szülinap, névnap

Kelés után kényelmesen elkezdtem készülődni, pakolni, rendezgetni -- mit is viszek anyámhoz.
Hallottam, hogy Szilvi is felkelt, nem alszik délig (nincs itthon Bencus, nem kell menni sehova, ha sokáig tévézett, alhat sokáig) -- ő is pakolászott, készült.
Anyám még felhívott 11-kor, hogy minden rendben van-e, megyünk-e stb.
Összeraktam a lehető leggazdaságosabban a göngyöleget, két nagy zacskó száraz kenyeret; s ezeken túl olyan dolgokat, amelyek még jók, de nem tudtam megenni, és biztosabb az elfogyása, ha anyámnál van.
Három felsőt és két csokit vittem neki.
Szilvi a nagyanyja külön születésnapjára és külön névnapjára csomagolt -- rengeteg szükséges dolgot, amiket így időközben elejtegetett anyám, hogy mi minden kéne, lényegében hasznos használati cikkek. De volt édesség is, sőt, ő rendezte a tortajelenséget is. Külön kis hűtőtáskát szerzett be, és jégakksik közé rakott egy csokis vienettát, semmiféle tartozékot nem hagyott itthon -- mindent vitt hozzá.
Fél 1 után indultunk, jól felmálházva.
Útközben most csak a kedvenc bokromat fotóztam, mert mikor utoljára erre jártam, "megesküdtem", hogy ha legközelebb jövök, tutira lefotózom a piros bokrot, akármennyire is tele leszek cuccal.






































Először lezajlott a köszöntés, bár még nem érkezett anyám az ajándékok megnézéséhez.
Amúgy, á, szikrát sem készült, pedig megígértetjük vele mindig.
Volt házi termésű zöldborsóból és zöldséggel leves, csirkehússal, nokedlivel. Aztán fasírt, gombóc és tojásos is, petrezselymes krumplival és tartárral, majd túrós levelet csinált.

 


Csaptunk pár kört a kertben, találtunk néhány szem málnát is, jólesett. Ettem pár szem faepret is.


 
Késő délután kaptuk elő Szilvivel a jégkrémtortát, gyorsan előkészítette, mert hát itt nem érünk rá, mint a rendes tortánál. Ez, ugye, olvad...


Azután szegény anyám tette, amit mondunk, bár egyébként tudom, hogy nem szereti ő sem az ilyen középpontúságot, de nyilván kibírja a kedvünkért.:) Nem szeret meghatódni sem...
Aztán nem maradt más hátra, mint ettünk 1-1 szeletet a jégkrémből, a többit pedig gyorsan elpakoltuk neki, hogy tessék megenni majd.:)














Jól elidőztünk, anyám természetesen pakolt nekünk kaját, de most sikerült a múltkorinál hamarabb hazaindulnunk. 
Az idő kedvezett, nem volt meleg, sőt, Szilvinek ez már kardigános idő volt.

Kicsit elfáradtam hazagyalogolva. Érezhető azért, hogy nem vagyok topon. Most a cipelés miatt beleállt a fejsze a hátamba, és eléggé kapkodni kellett a levegőt. Szilvi is cipelt eleget, egy ember ezt nem bírta volna haza.
Otthon elpakoltunk, jól megbeszéltük a mai napot, majd Szilvi ajánlott egy Démonok között c. filmet nézésre, mely 11 után kezdődött, és jó negyed 2-kor ért véget. Mindenesetre jó volt, és majd' berosáltunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése