2017. július 28., péntek

Anyámnál

Anyámhoz mentem ma.
Azt vontam le az égető napsütésből, hogy kezdődik a ki tudja, meddig tartó, beharangozott nagy hőség. Tegnap még milyen jó idő volt...
Odafele nem volt nehéz a cuccom, köszönhetően Daninak, aki nemrég elvitte a göngyöleget, de hogy haladjak, nem álltam meg, így is többször meg kellett az el-elcseppenni akaró orrom miatt. De egyébként most nem is láttam különösebben új virágokat, nem jött elém érdekesség.
Anyámnál először is lehűltem, kipakoltam, miközben konstatáltam, micsoda lakomát csinált csupán az én kedvemért megint.
Ez volt az utolsó evésem egyébként elég sokáig, de ezt akkor még nem gondoltam, mondjuk...
Volt gulyásleves (nekem természetesen meg kellett sóznom, mint mostanában -- ha egyáltalán bármikor valamit tudok enni -- mindent), aztán rántott csirkecomb, rántott cukkini, petrezselymes krumpli és uborkasaláta.

 
De érdekes módon kávét nem tudtam elképzelni (bár nekem ez már nem újdonság), és szóltam is előre, hogy nem tudok.
Aztán kint a kertben csináltam néhány fotót.








Jókat beszélgettünk.
Kaptam névnapi ajándékot, kiszámoltuk a csekkekre valót, azokat elvittem befizetésre; meg küldött Szilvinek vennivalókra némi pénzt, valamint kaptam támogatásként is.
Később jónak láttam indulást kezdeményezni, mert sejtettem, hogy anyám "órákig" pakolni fog, bár most tudja, hogy nem vihetek kétszer annyit, mint amennyit elbírok.
Egy kosár lett tele, de így is elég volt, mert mindenből pakolt szegénykém.
Az utcán még fotóztam a ház előtt:


Majd érzékeny búcsút vettünk, és húztam hazafelé a csíkot. Nem is volt gond, csak a hátfájással, és az a kosárral a probléma, hogy el kell tartani, és nem megy a műtött oldalammal a féloldalas terhelés, úgyhogy végig a jobb kezemben kellett tartani a kosarat.
Ezt a szépséget a Gyepűsoron találtam hazafelé, itt nem látszik, de tenyérnyi a virága!














Otthon a naplemente előtt-alatt még fotózgattam az ablakból:


Szilvi délután a Tecsóba ment, mert végre akciós lett a Félix. Hozott 6 dobozzal.
A Pennyben meg a Friskies volt akcióban, Haramia számára hozott még tegnap egy 12 tasakos dobozt, meg a DM-ből úgy 16 tálkásat. Utána el is pakolgatta ezeket, mely szintén nem egyszerű feladat...

Anyám ajándéka egy pléd és egy könnyű halászgatya otthonra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése