2017. június 30., péntek

Háziorvosnál

Előzőleg meggyőződtem róla, páros vagy páratlan hét van-e, mert aszerint van de. vagy du. rendelés a háziorvosnál. Jó volt a megérzésem az esetleges szabadságolást illetően, így úgy indultam a délutáni rendelésre, hogy beleférjek a rendelés 4 órájából az első kettőbe.
És tényleg, így volt. Ennek ellenére meglepődtem, hogy felére csökkent rendelési időben szerencsére péntek délután nem a fő betegidőpont.
Egy illető bent volt, s a váróban egyetlen beteg volt. A helyettesítő doktornőnek csak a neve volt ismerős, de Juditka révén be sem kellett mennünk. Ő kijött a kijövő beteg után, s előadtuk a mondandónkat. Én történetesen felírattam anyám 3 havi gyógyszereit, aztán leadtam a zárójelentést, egy példány kardiológiait, plusz megnézésre a laborleletet és ambuláns lapokat, és felírattam az új, tachycardiára kapott gyógyszert úgy, hogy beadtam a dobozt; valamint a nappali ekcéma elleni kenőcsöt.
Egy negyedóra múlva Juditka kijött, átadta a cuccokat, szerencsére átnéztük, mert véletlenül az éjszakait írta ki, úgyhogy bement még egyszer, hogy azt kiírja. Közben én rendezgettem a recepteket, papírokat; s minő szerencse: bent maradt a szívgyógyszeres doboz, amiben pedig még voltak szemek. Ha egyből elhúzok, Juditka már nem talál ott, mikor kihozta.
A gyógyszertárban kiváltottam az anyáméból a legfontosabbat plusz vettem egy általa kért (recept nélküli) Ketodexet, majd az enyémeket is. A kenőcs készítésére várni kellett, de legalább nem kellett 3 óra múlva visszajönni, mint a mi gyógyszertárunknál.
A Gyógynövényboltba mentem utána, ahol vettem végre egy aloe verás fogkrémet, már elég régóta "kinéz" a dolog (mértékkel használom a meglévő végét). Ott el is beszélgettem az ott lévő hölggyel, akivel ismerjük egymást, hiszen évek óta odajárok... még keresztanyám cuccait is én vittem anno néhányszor. Elképedt és nagyon sajnálkozott az állapotomon; amit nem kell ám hirdetni és plakátozni, mert a fejemen a slityak mindent elárul úgyis mindenkinek. Senki nem gondolja, hogy nyáridőben slityakban járnék, ha minden rendben lenne.
Bementem az itteni Coopba, vettem pár dolgot, majd hazabandukoltam.

Ma elkezdtem nyomni a Nivestimet megint... ha szerencsém van, "csak" 6 napig... és kezdődhet a pokol pár napon belül. A kemó napján is, ma is 2x1 Medrol és ugyanennyi Quamatel. Még az a szerencse, hogy ilyenkor MÉG be tudom venni. Ha jövő héten kéne, még az apró szívgyógyszereket sem...
Felhívtam anyámat, elmondtam, hogy mi volt.
Istvánnal is telefon -- mindkettőjükkel természetesen beszéltem tegnap is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése