2017. június 13., kedd

Aktív korú rendben, Bence gálája

Hát most már szinte postafordultával rohangálok ki-be a budiba, szenzációs. Ráadásul minden fenék-özönvíz után át a fürdőszobába (szerencsére nem egyben van a kettő), mert nekem az a befejezés. Van, hogy kipurcanva befejezettnek ítélem a dolgot, mikor hopp! csikarás, Manóka rohan újra a budiba, és így tovább. Ebbe is ki lehet azért fáradni. Elég lenne egyszer felvenni videóra, aztán egy órahosszat csak ezt játszani, mert a valóságban is ez van.

Postás: én megyek. Egy ajánlott nekem, egy Szilvinek. Nekem megjött az aktív korú támogatásról a határozat. Megkaptam.
Szilvinek valami iskolai kajáltatásról szóló cucc jött.
Nem tudom, mi ez az állandó vízszerű orrfolyás, de szörnyen idegölő. Ugyanakkor aggasztó is, mert nem szabadna betegnek lennem, viszont ilyenkor az immunrendszer legyengül. Tudom, hogy allergiás vagyok pár éve valamilyen fokon. De ez most szinte állandósult orrfolyás.
Kifújom az orrom, kimegyek a postáshoz, annyi a dolgom, hogy két helyen aláírjam, meg a személyi igazolványszámomat. Ám nem bírom ki, berohanok közben a fürdőszobába, hogy kifújjam az orrom, mert érzem, hogy elkezd szaladni az orromból lefele... Elnézést kértem, hogy ez van... Kérdezte is a postás, hogy allergia? Mondom, az. (De az is lehet, hogy a kemónak egyfajta, allergiára rákeményítő hatása, immungyengítés... A fejkendőmet látja, látta már többször, tehát amúgy már a fél ház biztos tudja, hogy mi a kínom.)

Anyám telefonált, hogy megérkezett tegnap a feltöltésem, így kijött az egyenlege: 7000-valamennyi, úgyhogy neki már megtörtént a jóváírása annak, hogy véletlenül kivették a családi csomagból, így pénzért beszéltünk órák hosszat...
Az enyém még nincs rendezve, az előfizetéses. Daninak oda van adva a számla, volt is bent már vagy kétszer, kérvényezés, egyebek, nem olyan egyszerű. De remélem, nekem is le lesz vonva a 4000-valamennyi, amennyivel magasabb számlát küldtek most ki a szokásosnál.

Délután Bencusnak iskolai gálája volt, melyen ő is szerepelt.
Hát én már abban a stádiumban voltam, amikor ki sem tudtam mozdulni, úgyhogy előre tudtam, hogy én erre nem fogok tudni menni.
Mindegy, jegyeket kellett kérni, ingyen voltak, de először bármennyit lehetett kérni, majd két főre maximálták gyerekenként a jegyeket, ez azért elég nagy kellemetlenségeket okozhat, aki meghív 4-5 főt, aztán most kit mondjon vissza?
Végén három jegy lett, így aztán el lett híva az apa és a nagynéni.
Hát, Szilvi elég érdekes és meglepő tapasztalatokat nyert... elsősorban az apával kapcsolatban. Még mindig sokat rosszul van, most is a kitörő öröm helyett, hogy ő jöjjön esetleg, nem volt ujjongás, nagynéni mondta, hogy hát, nem tudja, hogy lesz (mármint a gyerek apja)... Nem tudtuk, hogy még mindig ekkora a gond. Azt láttuk feltett nyilvános fényképeken, hogy nagyon meghízott, számomra szinte a felismerhetetlenségig. De úgy szinte abszolút kommunikáció- és koncentrációképtelenség volt... Arról sem tudunk semmit, hogy a májusra beharangozott műtétből lesz-e hát valamikor valami, vagy mi van, leállt az ügy?
Na mindegy, erről sem írhatok részletesebben, az viszont idegesítene a Szilvi helyében (így is, mondjuk!), hogy semmit nem lehet beszélni, megbeszélni még nagynénivel sem, mert ugye, mégiscsak mindig van valaki még mellettük. Ha érte jönnek, akkor a nagynéni férje, aki előtt végképp kussol mindenki. Meg hát Bence előtt sem lehet, mert ő meg sajnos, egyre inkább veszi át az apja modorát... ő nem vágja még a helyzet súlyosságát, neki még példakép az apja... Mi ezt tudatosan nem háborgatjuk, de remélem, ez még változtatható, mert így botrányos lesz pl. tanulásnál, az anyja vele való kapcsolatánál, tanulásnál stb. Mégiscsak ő neveli, ő tartja a gyerekért a hátát stb.

Elég sokára jöttek haza a gáláról, és hát arról tudtak beszámolni, hogy Bencéék is szépen szerepeltek, eléggé az elején, majd felvitték őket az osztályba, mivel az aulában hatalmas volt a zsúfoltság, és hogy a végén majd a tanárok lehozzák őket. Utána a többi osztály még végigszerepelt (ma az 1. és 2. osztály voltak), és aztán lett vége. Nagyon meleg volt, és fényképezni se igen lehetett...

Éjjel 2-től megkezdtem a hasmarsot, és mire hajnaltájt elaludtam volna tízrendbeli f*sás után, megszólalt az ébresztő. Azt hittem, felkötöm magam...

1 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy nem tudtál menni Bencus gálájára.
    Ezek a mellékhatások szörnyűek lehetnek, nagyon kikészíthetnek!

    VálaszTörlés