2017. április 24., hétfő

Rovarirtás és velejárói, szülői értekezlet

Ma vagyok 1 hónapos műtött.

Hétfőn az adómat akartam rendezni, mert csekket, azt nem küldtek. A neten napok óta hiába keresek egy rohadt számlaszámot, de biztosra egy olyat sem találtam, ahova el lehet küldeni vagy utalni az adót. Feleslegesen meg már elegem van az egészből. Szerintem nem jól számolták ki, ezen túlmenően nem tiszta, hogy mit kell még tennem, kell-e nyilatkoznom, mindenáron rá akarnak beszélni az 1%-ra, de könyörgöm, miből 1%? Kapnak 60 Ft-ot? :DDDDD Hagyjuk már...
Úgy döntöttem volna, felmegyek és tisztázom, hogy EZ-e a bevallás, adjam le, írjam alá, vagy mit csináljak vele; ugyanakkor mindenképp túl akartam esni a befizetésen is. Bár rohadtul nem mindegy nekem a 22 ezerből, hogy 6500-at fizetek-e be, vagy szerintük 8100-at.
Pedig könnyű volt kiszámolni, és anno a titkárnőnkkel számoltuk ki, fogalmam sincs, miért lett nekik ennyi, de azt gondolom, nekem megéri a nyugalmamat, ha nem vitázok, hanem fogom és befizetem. Ha lenne egy rohadt csekk vagy valami számlaszám.

Mindez fuccsba ment, mert Szilvi még előző éccaka közölte, hogy mikor Bencust hozták, látta, hogy ki van írva a liftre, hogy hétfőn rovarirtás.
Délután meg szülői értekezlet, amikor Bence úgy van itthon, a felügyeletem alatt, még akkor is, ha nincs vele gond (máshogy nem is merne maradni, olyan).
Szóval rovarirtáskor rámegy néhány órahossz arra, hogy mindent felszedegetni a vizesblokkokban a padlóról, kiüríteni, kipucolni a mosogató alatti szekrényt, kimosni, újrabélelni újságpapírral, és addig nem visszapakolni, hogy tudjanak hozzáférni a spriccelővel. Mindezt két kosárba pakolom össze, ami a földön, a sarkokban, valamint a mosogatószekrényben vannak. Mindezt fel a konyhai ülőpadra, az asztalra a puffokat. A vécében lévő minden mozdíthatót át a fürdőszobába, ott is a kádba: a két lavórba és egy vederbe. Szintén oda a mosdó alatt lévő összes tisztítószert is.
Ezután jön a felmosás kétszer. Padlófelmosós és domestosos vízzel, alaposan, sarkokban is.
Míg száradt, beszedtem a száradó cuccokat, összehajtogattam, megvarrtam, ami kell, a Dani ruháit zsákba rendeztem, szárító összecsuk, kész. Másfél méterrel több hely lett.
Ezek után hulla voltam persze. Szilvi pedig tecsózott közben, kora délután jött haza.
Délután 4-re ment a gyerekért, majd el szülőire fél 5-től.
A rovarirtás fél 6-kor zajlott le, most a jópofizó ember jött. Van az idős bácsi, őt jobban kedvelem, meg van a jópofizó, aki egy kicsit sokat beszél, emiatt volt már, hogy ha nem szólok, kihagyja épp a konyhát.:)
Na mindegy, aláírtam, nem maradt ki semmi, elment. Pár perc múlva kissé ijedten újra becsöngetett, nemcsak mihozzánk -- hogy nem hullott-e ki valahol valami papír, gondolom, egy lap híján már nem tudja vagy 20 lakásban aláíratni... remélem, meglett neki.
Ekkor jött haza Szilvi is, mondtuk is, hogy ez szokatlanul kutyafutta egy szülői volt!
Megszokta, hogy mint most is, ő volt a jegyzőkönyvvezető, ezt előszeretettel rábízzák (mér nem csodálkozom?), de szereti is csinálni, mert bele tud mélyedni, mikor kényes kérdésekkel pásztázzák a szülőket.:)))
A BK előtt megnéztem 2 részt a Szívekből, aztán 1 óra körül befejeztem a napot, holnapra tárolt izgalommal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése