2017. április 15., szombat

Húsvét előtt, nagyszombat

Szombaton én kimostam egy géppel, Szilviék pedig tojást festettek. Több-kevesebb sikerrel.
Mert nem olyan lett, amilyenre Szilvi gondolta, mert kiborult a festék, mert a "szűzmária" is festékes lett.
Hát én sem örültem ennek, mert kimenni azért az egyszeri kajámért is alig tudtam. A gyerek mindenütt az anyja fenekében van, ott a konyhában meg egy tenyérnyi hely nem volt, úgyhogy gyorsan csak összekapirgáltam valamit, még jó, hogy előre főztem a pulykasonkát és tojásokat tegnap, a sonka levéből pedig bablevest; így lényegében sikerült a tumultus nagyját elkerülni.

Mindenesetre egy kis lakásdíszítés és tojásfestés -- asztali díszként tálalásában nekem is van kis részem -- speciel a nyuszik, valamint Magdika húsvéti dekupázsai.
Itt az első a Szilviék ajtaja, a második a konyhaajtó.


   
 
A gyereket este 6-kor elvitték.
Én az István által pendrájvra töltött Szívek szállodája (Szilvi által javasolt, általam egyáltalán nem ismert) 6 részét néztem meg -- így már a 11.-et zártam le.

Este nyolckor gondoltam a tűzszentelésre, és az azt követő, majd' háromórás szertartásra. Ilyenkor van felnőttkeresztelés, -bérmálás, rengeteg szentírás-felolvasás, majd a vége felé: megszólalnak a harangok, a kereplő, az orgona, a csengők -- mindez egyszerre és FORTE! Ilyenkor szokott a hideg is kirázni... és indul gyertyákkal a feltámadási körmenet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése