2019. február 7., csütörtök

Kiállítások

Szilvi ma a munkaügyi központ telefonjára ment be a helyszínre, ahol tájékoztatást kapott az induló tanfolyamokról, konkrétan a családsegítő asszisztens képzésről, mely 14-én fog majd kezdődni, s addig el kell intézni néhány dolgot.

Fél 2 körül postáscsengetés, megérkezett az fht.-m.
Összeütöttem két tükörtojást, másfelet meg is ettem. Ezt követően Istvánnal telefon, majd gondoltam egyet, és gyorsan indulásra kész lettem. 3-ra kimentem a 45-öshöz, mellyel felmentem a Kossuth utcára. Szerencsére még mindig működik a régi jó kedvenc órásom, aki kicserélte a karórámban az elemet, így ez a hiánydolog is le van tudva.

Ha meg már ott voltam, vétek lett volna nem bemenni a Belvárosi Galériába, ahol megnéztem Sulyok Géza kortárs festő kiállítását. Ez amúgy is tervbe volt véve a kiállításmegnyitótól fogva. Erikával is szó volt róla; csak hát ő elég nehezen mozdul, így télen különösen. Ismerem is a festőt, sokszor megfordult anno a nyomdában.
Erősen nyilvánvaló volt a tény, hogy a festő Makoldi-tanítvány. S mivel a mester munkássága mindig is bejött, így egyértelmű, hogy a Sulyok Géza festményei is tetszenek. Makoldi témái főként néprajzi, Sulyok Gézáéi holografikus elemekre épülnek. Mindkét művész munkásságára jellemző a markáns, erős színvilág; valamint hogy a mitológia, mese világa is előbukkan az alkotásokon.


Ezek után még mindig volt kedvem hasonló elfoglaltsághoz, tehát elsétáltam pár száz méternyire a Piac utcán a Benedek Elek könyvtárhoz, ahol pedig megnéztem Papp Gábor margittai festőművész Kiszorultak címmel rendezett kiállítását. Az itteni alkotások erdélyi településeket ábrázolnak.
Nagyon tetszettek a képek, sajnos, csak pár darab festmény volt kiállítva, pedig szívesen elnézegettem volna még többször ennyit is...


Visszafelé a Piac utcán benéztem és csaptam egy kört a nagy kínai üzletben, de nem vettem semmit. Utána a Mekiben vettem 3 sajtburgert és 1 BigMac-et -- ebből 2 sajtburger Szilvinek --, így mára és holnapra 1-1 kajálás megoldottnak tekinthető részemről.
45-össel hazamentem, szerencsére nem kellett sokat várni.

Dani telefonált, majd nemsokára jött a tiszta ruhákért.
Adtam neki egy doboz kaját is.
Este Drága örökös, BK, netezés -- "éccaka" pedig A múlt árnyékában sorozat két része.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése