2019. február 17., vasárnap

Hasznos vasárnap

Ma van a macskák világnapja. 😸


Áthúztam az ágyneműt, majd kimostam, kiteregettem egyéb világos cuccal együtt. Hajat mostam, s a magától való száradásba bőven belefért, hogy felmostam a fürdő és a vécé járólapját.
Anyám telefonált, s mivel nem értem oda a telefonhoz, visszahívtam.
Mákoslaskát csináltam, de a tegnapi nyúlpörköltet ettem nokedlivel, a mákoslaskát estefelé ettem.

Dani jött, hozott almot, odaadtam 800 pénzt. Valahogy nem szokott vidám lenni alomhozás esetén, de nagyon megértem, mert 10 kila alom piszok nehéz azért biciklin is, plusz felhozva biciklistül az egész kócerájt... ráadásul ilyenkor vásárol be magának is, meg anyámnak is 10-20 tálkás macskakaját...😓

Mivel úgy beszéltük meg, hogy hétvégén kioperálja nekem itt a tyúkbélhalmazból az összes upc-st, hát nekiláttunk... speciel a szekrényből is kipakoltam az útban lévő ruhahalmazt, ott, ahol eredetileg bejött a kábel a szekrény mögött, körfűrész által vágott lyukkal a szekrény hátulján... Elég volt összeszedni mindent, de lényeg, hogy tényleg igen sok likvidálandó kábel lett, mint amennyi maradt.

Mondtam Daninak, hogy vonalas telefon még mindig nincs, már meg is beszéltük, hogy hétfőn szól odabent, hogy aktiválják esetleg (vagy mit kell csinálni). De azért újraindította a digis kütyüt -- nekem ez, mondjuk, eszembe sem jutott... úgy azonnalra nem sok változás történt.
Utána elment anyámhoz, nem sok mindent tudott elvinni, de azért az alom helyére befért két szárazkenyér-csomag. Ennyivel is kevesebb van itthon.
Míg odavolt, gondoltam, kipróbálom a vonalast: felhívtam mobilról. És csoda történt: kicsengett! Úgyhogy sztornó az egész hétfői intézkedés -- van telefon is.😊
Közben visszapakolásztam a szekrénybe, egyúttal átnéztem már azt a ruhatömböt és kiszelektáltam. Lett egy szemeteszsáknyi kidobandó használt ruha. Ezek tényleg olyanok, amelyek már sehova sem jók.
Visszajött még Dani, mert anyám küldött némi sült csirkecombot krumplival, meg sárgaborsólevest; de egyúttal hozta a szennyest is.
Újságoltam, hogy műxik a telefon; ő is örvendezett.😊 Örömében kétszer is fordult a szemétledobóhoz, szeméttel, használt alommal, kábelrengeteggel és használt rongyos zsákkal.

Éccaka a szlovák sorozatból néztem meg két részt.
Mindent egybevéve igen hasznos és eredményes nap volt ez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése