2016. augusztus 1., hétfő

Hétfő

Hétfőn is munka.
Délelőtt és éjjel neteztem, ebéd félkész kaja, majd este 10-ig meló.
A gyereket elvitték péntek este 6-kor, és optimális esetben szerdán este 7-kor hozzák haza, tehát ilyenkor Szilvi is kiéli magát a gépen.
Délelőtt általában az ágyon vagyok szétteregetve, de egy idő után már nagyon kényelmetlen és zsibbad, sajog mindenem, valamint délutánra már nem is lehet ott látni. A sötételőt nem húzhatom el, mert akkor besüt az 50 fok. Hiába mondják, hogy állítólag esők vannak, ez nálunk nem látszik.
Ha meg nem húzom el, az ágy melletti ócska lámpa oly gyorsan forróra melegszik, hogy ebben a hőségben ez nem kívánatos, nagyvillanyt meg már hadd ne égessek fényes nappal.
Úgyhogy kivonulok a konyhába, ahol tök jó a fény, csak éppen a szék és a konyhaasztal olyan, hogy már 5 perc után fejszével hasogatják a hátamat. Nehéz, de valahogy mégis itt kell kibírnom este 10-ig...
Büszkeség, mert D és E betűkkel végeztem.
Közben végzem a macskaetetést, almozások tömkelegét, szortírozok seperc alatt egyheti gyógyszert, mosogatások, néha egy gyors kávé, egy kis jégkrém és elvagyok. Többnyire vacsora sem kell.
Bár most ettem a Popika-hozta kovászos uborka -- mert az egyszerűen isteni! -- miatt zsíroskenyeret... és a félkész kajákhoz a másikféle savanyúságból ettem, ami paprika, karfiol, káposzta volt...

Sajnos, egyébként a Swarovsky-fülbevalót két nap tettem be, pénteken és szombaton úgy, hogy természetesen éjjelre kivettem. Azt hittem, így elleszek vele, hogy nappal be, éjjel ki. De nem úgy lett. Következő nap már nem tudtam betenni, mert szokás szerint bedagadt a fülcimpám, és a bal oldali levelt is, fújkáltam aloe vera sprayvel. Hát ez van. De legalább tudom, hogy egy egynapos eseményre azért berakhatom. Itthon csak szokatás szempontjából raktam be, nem kötelező.:)
Már az is megnyugtató, hogy egyáltalán belement a fülembe.

Dani ma jött haza Gergelyiugornyáról, ahova péntek estefele mentek el. Most szabin lesz péntekig.

2 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy mégsem tudod hordani!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sose izgasd magad. Egy-egy alkalomhoz fel tudom venni. Az sajnos, borítékolható volt, hogy állandóra nem tudom hordani, ilyen francos fülem van. Én pl. fém óraszíjas órát sem tudok hordani, egyből ekcémás leszek tőle... Sőt, egy esküvőre kölcsön kaptam egy szép bizsu nyakéket karkötővel, és elmondanám, hogy már a vacsora alatt viszkettem alatta... :D :D
      Hát ez van. De ha pihen egy kicsit, és nálam úgy sincs naponta nagybetűs ALKALOM, lásd a temetésen is felvettem, addig semmi bajom nem volt, sőt aznap estig sem.

      Törlés