2015. május 31., vasárnap

Gyermeknap

Reggel Szentháromság vasárnapja s egyben ifjúsági zenés mise.
Sajnos, melegszik az idő. (Más nyugodtan behelyettesítheti a sajnost hál' istenre:))); ez úgysem tőlünk függ, szóval engedtessen meg a szubjektivitás.:))
Nekünk ez trauma Szilvivel, mi jobban szeretjük a kardigános v. farmerdzsekis, farmeres időt és rosszul vagyunk a "puciskodástól".:DD Hiába, na...

* * *

Bencét este köszöntöttük gyermeknap alkalmából, mivel hétvégén "odavolt".
Ami rajta van, az új póló és nadrág Cicáék ajándéka volt, de még itt-ott játékok is kerültek...
Nem panaszkodhat a csecsemő egyáltalán megajándékozatlanságra mostanában. Sem.:)
Ügyesen bánik a kezével, a ballal is. Meg se nagyon kottyan neki a gipsz, bár viszket neki...
De még mindig jobb, hogy most történt, ha már meg kellett történjen, mintha 35 fokban.
Családbeli tapasztalataim alapján azért súgtam nekik néhány ötletet: pl. hurkapálcával óvatosan be lehet azért talán nyúlni a gipsz mellett kicsit könnyíteni a viszketésen.
Már az elején rájöttek, hogy fürdetésnél nejlont kötnek rá, hogy ne legyen vizes, valamint, hogy lehet végül is öltöztetni rendesen, ha ideiglenesen leveszik a nyakbaakasztó zsinórt, akkor óvatosan bújtatható a keze pólóba, pulcsiba.
Újabb 4 taggal bővültek a Gormitik, és újabb plüssökkel a pontgyűjtős coopos sorozat
Alant meg már azok, melyek megvannak. Egyetlen röfi hiányzik a társulatból... de lehet, hogy annak lőttek, hiába gyűlt ki a pontgyűjtő (tévedések elkerülése végett, ha a pontgyűjtő betelik, akkor nem 4-5 ezerért, hanem csupán 1500-ért vehetők meg ezek a plüssök, tehát nem hajigálják ingyen -- és mellesleg szerintem ez utóbbi lenne a reális ára). Ami miatt úgy gondoljuk, röfi hiányozni is fog, az azért van, mert nem látni napok óta. Kifogyott a készlet? Elvileg 15-ig lehet beváltani a pontgyűjtőket -- de napok óta alig van készlet, röfi meg egyáltalán. Talán túléljük.:) De az is lehet, hogy még addig kifogható lesz és kapunk (eldugva persze későbbi alkalomra -- mindig úgy szoktuk).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése