2013. október 10., csütörtök

Hűtőügyben egy s más

Napokig turkáltam a netet, különböző hirdetéseket működő és zárható, használt hűtő után. Eddig még nem találtam. Bár válaszoltam erre-arra, le is lett beszélve, másnap ződhajnalban, 7 órás indulással kimentem a reménybelit megnézni, de még laikus szemmel is láttam, hogy na, ez sem lesz jó. Mert oké, hogy állítólag elvileg prímán működött még két hete is, kezicsókolom!, ha már most azt látom, hogy a hűtőajtó vákuumos csukódásról gondoskodó gumírozása függőleges irányban, egyelőre 20-25 cm hosszan végig van szakadva. Ettől olyan pőtyögős az egész, az ember soha nem lehet elég biztos benne, hogy bezárta a hűtőt. És persze ettől az egész gumírozás olyan nyúlós, hogy a ki-be nyitogatás okozta vákuumtól az a hasadás nemigen fog stagnálni! Akár hetek kérdése, hogy végigszakad.
A hirdetésnél úgy vettem ki, akinek nevén van, az ezzel foglalkozik: használt hűtő jelképes összegű vételével és eladásával. De akkor nem értem: egy gumírozást miért nem lehet kicserélni egy egyébként állítólag tökkkéletes hűtőnél? Mikor megláttam, nagyon megörültem az elképzelt szerencsémnek, hogy hú, pár napja hirdetik és még megvan! Utána már nem csodálkoztam...
Megnéztem pár nap múlva egy másikat is, ott meg a belső fagyasztó ajtaja volt leszakadva... ("...de amúgy príma jó, kezicsókolom, tényleg csak ez a kis baja van!" -- Kis baja?? Akkor az enyémnek is viszonylag kis baja van, csak a fagyasztó ajtaja van leszakadva, mire fel azt mondták, hogy á, nem javítható; AKSD, kezicsókolom!)
Hát azzal meg mit kezdjek, ugye.
Volt egy harmadik jelölt is, de arra meg lomtárban rápakoltak iszonyú nehéz rekeszeket a következményekre nem gondolva, és bár elvileg az is működőképes, az iszonyat súlyok lepakolása után az egész ajtaja enyhén lötyög, "ereszti magát". Mivel nem ette meg a rozsda a pántokat, azt szerintem meg lehetne erősíteni és nem hiszem el, hogy nem lehet átgumírozni -- csak ebben a mai világban egyszerűen kijelentik, hogy csókolom, ilyet nem csinálunk. Vegyünk újat. Pedig szerény véleményem szerint egy ezermester beállítottságú férfiember simán meg tudná csinálni. De hol van ilyen? Már nem divat, hogy valaki ebben motivált? Ugyan már, veszünk újat -- most ez a menő.
Úgyhogy azóta is stagnál a dolog, de elég sz@r helyzet, hogy azóta sem merjük kinyitni a vákuum segítségével valahogy benyomott fagyasztóajtót, ergo nem tudjuk használni, mivel nem nyitható, csak leszaggatható... Nem tudok mirelit dolgot venni, ha azonnal meg nem főzöm. Nem tudom lefagyasztani a maradékot, így nem lehet véletlenül/netán gazdaságosságból többet főzni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése