2013. augusztus 17., szombat

Vallásos témájú Moly-kihívás

Olvassunk vallásos témájú, keresztény könyveket!

Egészen friss kihívás, Wik indította, eddig 7 résztvevővel.



Sziasztok!
Mivel nem nagyon láttam eddig a Biblia olvasásán kívül vallásos témájú kihívást (elnézést, ha volt és elkerülte a figyelmem!), így úgy gondoltam, hogy létrehozok egyet, bizonyításképpen ahhoz, hogy nem unalmasak ezek a regények sem. Vannak közöttük megmosolyogtatók, könnyeket csalók, a lélek épülését szolgálók, elgondolkodtatók, valamint ismeretterjesztők, és még sorolhatnám a különböző jelzőket… Mindegyiknél közös viszont, hogy valahogyan kapcsolódik a hithez, valláshoz. A mai „vámpíros-erotikus” társadalomnál talán jól jöhet kikapcsolódásként egy-egy ilyen témájú könyv elolvasása.
Remélem, minél többen lesztek, akik legalább a kihívás teljesítése érdekében kezetekbe vesztek egy-egy ilyen típusú könyvet.
Tehát: A kihívás teljesítéséhez szükséges lenne legalább 2 db vallásos témájú, keresztény könyv olvasása, de nem a Biblia. Pl. Mária életéről szóló könyv, különböző szentek életéről szóló könyvek, vagy egyéb kereszténységgel kapcsolatos regény.
Segítségül néhány ismertebb keresztény kiadó: Ecclesia, Szent Gellért Kiadó, Új Ember Kiadó, Harmat Kiadó stb.
A plecsnihez szükségem lenne az olvasási linkekre és az értékelésekre, mindkét könyvről egyszerre, hogy ne vesszek el a sűrűben.:) Nem szabok meg oldalszámot, mindenki kénye-kedvére olvashat 20 oldalast, de 400 oldalas könyvet is. A lényeg, hogy legalább 2 db keresztény témájú könyvet olvassatok.
(Mivel első kihívásom, így kérlek benneteket, legyetek türelemmel, viseljétek el, ha ügyetlenkedem, aki esetleg nem kapja meg időben a plecsnijét, az szóljon.)
Segítségképpen polcra is helyezek pár könyvet, melyekből példaként lehet válogatni, de örülnék, ha saját ötletes olvasásokkal is jelentkeznétek.
(polc linkje)
Jó olvasgatást! Remélem, minél többen jelentkeztek és olvastok!


*
Miután kiderítettem, hogy bármikori lehet az olvasás, ezeket az igen kedvelt regényeimet küldtem, mindkettőt olvasási és értékelési linkekkel.

1. Lloyd C. Douglas: „És köntösömre sorsot vetettek…”
2. Gárdonyi Géza: Isten rabjai


És jött a zöldülés és plecsni (27.):

2 megjegyzés:

  1. Jók ezek a kihívások, csak ne kellene állandóan írni a könyvekről. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem mindenütt kell; pl. ahol évi 25-50-100 könyv elolvasása a kihívás lényege, ott csak az olvasmányos évedet kell belinkelni, már amennyiben megvan a kitételeknek megfelelő mennyiségű olvasás.

    VálaszTörlés