2013. augusztus 5., hétfő

"Szólánc" Moly-kihívás

"Szólánc" kihívás

Neito kihívása, 1 év időtartam félidejében, 19 résztvevő.

Feladat: 
Olvassunk el öt könyvet, méghozzá úgy, hogy a címek, címrészletek láncot alkossanak! Alapesetben az elsőként olvasott könyv címének utolsó szavával kezdődjön a következő könyv címe, tehát például Kétévi vakáció – Vakáció a halott utcában stb. Toldalékolt szavak esetében nyugodtan haladhatunk tovább a szótővel vagy egy tetszőlegesen toldalékolt variációval, például így lehet a következő tagja a láncnak az Utcagyerekek.

Mivel néhány kérdés felmerült, ezért kicsit részletezném a kihívás szabályait, ha valakinek bármelyikkel gondja lenne, kérem, hogy jelezze! 
Szóval, ha a '"láncszót" csak és kizárólag egy névelő előzi meg, a lánc folytonossága nem szakad meg, tehát a kihívás teljesítése elfogadható. Illetve az olvasásoknak nem feltétlenül kell egymást követniük, viszont 
– olvasási linket küldjetek minden láncszemről, 
– illetve az alábbi polcra pakoljátok fel a lánc elemeit, akár olvasás előtt, akár olvasás után: (polc linkje).
Ha lenne rá igény, lehetne egy könnyített kihívást is indítani, ahol a cím bármely szavával kezdődhet a következő könyv címe, vagy úgy, hogy mindenkinek csak egyetlen könyvet kell elolvasnia, úgy, hogy az az előző résztvevő könyvének címével alkossa a láncot. Ha bármelyik variáció érdekelne, kérlek, hogy jelezd!

Remélem, hogy a kihívás többé-kevésbé érthető! Ha lenne már ilyen kihívás vagy plecsni, kérlek, hogy jelezzétek! Jó olvasást! :)

*

No, ezzel el kellett kissé molyolnom, az tény. Magam elé vettem nem a polcos, hanem az ábécé-sorrendes listámat, és sokáig jöttem-mentem benne... Az ígéretesebb címeket leírtam, így jó néhány 3-as, de még 4-es csoport is összeállt, amihez aztán végképp nem találtam a csoport elsőjével vagy utolsójával megegyező szótövű könyvet a lánc elejére vagy végére.
Mondom egy jó idő után: ez lehetetlen; és félretettem, kimentem hímezni ablak alá.
De miért ne lehetne, gondoltam egy idő után, mikor Szilvi is kigépezte már magát. Hisz' már van, aki megcsinálta! Ha 1468 olvasott könyvből nem találok 5 szóláncot alkotó könyvet, akkor vessek magamra!
Ééééééés... megtaláltam, belinkeltem, polcot csináltam belőlük.

*

Küldöm az öt könyvből álló szóláncomat:

1. Amanda Quick: Bukott angyal 
2. Balázs Anna: Az angyalarcú lány 
3. Balázs Anna: Lányok az éjszakában 
4. Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya 
5. Veronica Robinson: A fogoly sziget

(...és még hozzá lehetett volna tenni akár 6.-ként a Szigeti veszedelmet!:))

Teljesítés sikerült, hamar jött a zöldülés és a plecsni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése