2013. augusztus 20., kedd

Szilvi és Bencus ünnepe


Négyesben ünnepeltük Szilvi szülinapját.
Tízszeletes Sacher-tortája volt, a szokott helyről rendelte ingyenes házhoz szállítással. Kiszámoltuk, hogy ha magunk eszkábálnánk össze és vennénk meg a hozzávalókat, akkor sem lenne olcsóbb, és közel sem ilyen profi és szép.És mivel van egy "csecsemő" is, ilyenkor alapból és ösztönszerűleg helyesen úgy szoktuk, hogy az ő 3 nap múlva bekövetkező névnapját is ünnepeljük. Így ez sem olyan ünnep, hogy rá kevesebb figyelem hárul, ő sem marad ajándék nélkül.
Lényegében szendvics és torta volt a "menü", valamint némi sör és üdítő. Dani igen éhesen érkezett, így a szendvicsből úgy jóllakott, hogy a tortából egyáltalán nem bírt enni, így odapakoltunk neki két szeletet, persze még szendvicsből is jócskán, valamint odatettem neki még ami anyám rizibizijéből maradt, az én lecsós csirkemaradékommal... így ellesz kajailag pár napig.:)


Természetesen fotóztunk egy csomót, valamint Bencust figyeltük, ahogy vad örömmel tépkedi a szépen becsomagolt ajándékainak göngyölegét.
A tortázás előtt még kötelező volt 20-szori menettel kihordani az összes, Ben 10 c. kedvenc rajzfilmével kapcsolatos játékát, felsorakoztatni az asztalon, miközben csak úgy röpködtek a kacifántosabbnál kacifántosabb szereplőnevek, amiket Bencus kisujjából ráz ki...
Közben Bencus is felköszöntötte az anyáját szülinapja alkalmából. Ügyes fiú; tudta, hogy ez addig titok és nem árulta el, valamint szégyenlősködés nélkül fel merte őt köszönteni.Danival később azért, indulása előtt még szokás szerint bohóckodtunk egy sort...
Aztán pedig mi még pályáztunk az esti tűzijátékra, de hiába ácsingóztunk 40 percet a 7. emeleti konyhaablakban, sehol semmi nem történt... Ezután kezdtem kutatgatni a neten, hogy hátha nem is 9-kor kezdődik, mint általában. Egyik helyen 10 órás kezdést találtam -- akkor szintén ácsorogtam a konyhaablakban vagy 10 percet, de csak nem történt semmi...
11 előtt vettem észre a neten, hogy a feltámadt nagy szél miatt mégsem tartják meg a tűzijátékot...
Pedig a lehűlés viharokkal stb. egyáltalán nem érint még minket... sőt, úgy volt, hogy pl. Pesten sokkal valószínűbb, hogy elmarad, mert addigra nyugatról, ugye, odaér. De nálunk tutira meg lesz tartva... Hát ehun van ni... Pesten megvolt (úgy tűnik legalábbis a netes forrásokból), nálunk meg nudli.
Mi egyébként egyéb 20-ai programot mára nem terveztünk. Egyrészt tanulva a tavalyiból, a tömegközlekedés összevisszasága oda is, vissza is túl kiszámíthatatlanok, mindenütt útlezárások és forgalomeltérítések tömegesen, mindez megtetézve a tömeggel és hőséggel; nem nekünk való. Másrészt meg nem is állunk úgy anyagilag, hogy belépőket vegyünk a stadionba virágkocsinézésre, Szilvi már bérletet sem tud venni, a sofőrnél pedig 400 Ft-os jegyeket venni -- ahhoz képest, hogy fele utat gyalog kell megtenni és egy ilyen programhoz 4 db kellene neki -- túlzott luxus.
Úgyhogy a helyi tévén néztük délelőtt a karnevált, az elmaradt tűzijátékról meg nincs mit mesélni.


3 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot Szilvinek és boldog névnapot Bencusnak!
    Szépek vagytok! :)

    VálaszTörlés
  2. Szilvinek is kívánok boldog szülinapot, így utólag is!

    VálaszTörlés