2013. augusztus 22., csütörtök

Egy fantasys Moly-kihívás

Öröklét

címen Hullócsillag indított nemsokára lejáró kihívást, eddig 15 résztvevővel.


Célpont: Clive Barker – Az öröklét tolvaja.
Sötét, de egyben gyönyörű mese; némileg groteszk, hátborzongató, és megindító. Clive Barker munkásságának kakukktojása (talán-talán csak az Abarat közelíti meg hangulatilag).
Készen álltok az örök Vakációra?
A zöldítéshez olvasást (akár újraolvasást is) ÉS értékelést kérek alant.
Itt az idő álmodni…


Ahogy észleltem a kihívást -- mivel megtaláltam a könyvet --, jelentkeztem rá. Pár óra alatt elolvastam, értékeltem és belinkeltem mindezt a kihívásoldalra.

Értékelésem:
Az írótól ez az első könyv, melyet olvastam, eddig nem ismertem, tehát nem arról szól az értékelésem, hogy melyik másik könyvénél jobb vagy rosszabb.
Összességében szerintem egy olyan, mai kor ízlésének megfelelő ifjúsági könyv, mely amellett, hogy egyszerre izgalmas, pörgős, varázslatos, érdekfeszítően változatos – kalandokkal, gyermekálmokkal és megvalósításokkal, másrészt a gonoszság, komorság, baljós sötétség jelenlétével és annak leküzdése történetével –, mely egyben tanulságos is, megszívlelendő mondanivalóval. Hiszen az élet igazi értéke a szeretet, s azzal nagyon is tisztában kell lennünk, hogy becsüljünk meg minden napot, a napoknak minden óráját.
Ez nem csupán gyerekek számára mondja ki az igazságot és nemcsak nekik jelenthet kedvelt olvasmányt – sokat olvasott felnőtt számára is igazi kikapcsolódás lehet (és gyors sikerélmény is) ennek a könyvnek az elolvasása.


Pár órán belül zöldültem és megjött a plecsni:

2 megjegyzés:

  1. De jó hogy ilyen is van! Én olvastam már Barkertől, de épp ezt a regényét még nem.

    VálaszTörlés
  2. Ez inkább mese vagy ifjúsági regény, úgy a HP-hez hasonlítanám, csak rövidebb; de remek jó film lenne belőle.
    Igen, Barkernek ez egy igen kakukktojás regénye. A nagyon naturalistákra valahogy nem vágyom; talán majd az Abaratot lesz érdemes elolvasnom, az hangulatilag ilyesmi, csak többkötetes, és az 5-ből még csak 3 jelent meg magyarul.

    VálaszTörlés