2009. október 28., szerda

Gobelincsodák

Ma egy különleges gobelinkiállításon vettem részt a Híd Kulturális Központban, melyet megváltozott munkaképességű emberek munkáiból szerveztek... Szívet-lelket melengető, csodaszép képek sorakoztak a falakon, ámulatra késztetve a látogatót...

A magyarok mindig szerették a szépet. A hímzés művészetének magyar hagyományairól és a kézimunkáról Kodály Zoltán a következőt vallotta: "Nem válik soha holt kinccsé, mert hiszen minden egyes darabja a magyar életnek valamely fázisát örökíti meg és a magyar szépségfogalom egy elemét hordozza. És a részletek mögött, a legkisebb részletek mögött is ott érezzük a magyar élet teljességét, térben és időben osztatlan egységét."

Cégünk megváltozott munkaképességű, beleértve súlyosan hallásfogyatékos varrónőket foglalkoztat. Célunk egy rehabilitációs program keretén belül a csökkent munkaképességű személyek esélyegyenlőségének és a munkaerőpiacra történő reintegrálásának segítése. Olyan egyedi termékek előállítására specializálódunk, a gobelinvarrásra, amelyben a fogyatékkal élő munkatársaink erősségeit: kreativitásukat, alkotó és művészi készségüket tudjuk kamatoztatni és fejleszteni, hogy a személyes adottságaiknak megfelelően a lehető legmagasabb szintű munkavégzésre váljanak alkalmassá.
A mai rohanó világban fel szeretnénk hívni embertársaink figyelmét arra, hogy a fogyatékkal élő emberek is képesek különleges és maradandó dolgokat létrehozni, valamint a munkát művészetté változtatni. Azon dolgozunk, hogy ezt a "magyar szépségfogalmat" megismertessük embertársainkkal, hogy ne csak a múzeumokban, hanem egyre több igényes, a művészetet pártoló magyar otthonba is helyet találjanak a gobelincsodák. Legfőbb célunk megmutatni a nagy nyilvánosság előtt a csökkent munkaképességű emberek alkotásait, és amit még fontosabbnak tartunk - az alkotások mögött álló embert.

Helen Trade Kft.

Egy kis ízelítő:


































































4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek. Nekem legjobban a kalapos hölgy tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Ezt garantáltam előre!:))
    Képtárat nézhetsz, ott van mind.:)

    VálaszTörlés
  3. Mindig megtalálod a szépséget a környezetedben!

    VálaszTörlés
  4. Keresem is, mert muszáj. Nem szabad mellettük elmennünk, mert szegénye(bbe)k maradunk...
    Köszi!:)

    VálaszTörlés