2015. szeptember 21., hétfő

Háztartási sirámok

Ma lement a bőr a térdemről, kenegetem mindig valamivel (aloé, körömvirág stb.).
Ugyanis fel kellett habos szőnyegtisztítóval súrolni a padlószőnyeget, valamint az összes macskafekvőke, pléd, párna, puff, szék, 1 fotelhuzat, vasalódeszka, mind sorra kell kerüljön, ahol macskák létezhetnek.
Előző este itt volt Dani jó adag mosnivalóval, tehát mire kimosok és a szárító kinyitása következik, illő azt a nem koszos padlóra tenni, különben beszáradásig és összepakolásig esély sincs takarításra. Arra pedig nagyon nagy szükség van, mert ilyenkor mondják, hogy bokáig járunk a koszban.
Próbálom Szilvit inspirálni a porszívózásra (eleve a nehezen megvett porszívóm nála van, anno Dani porszívózott vele, mióta a jobb karom selejtes lett, és nem tudom a csőtologatós-húzogatós mókát csinálni, tekintettel még plusz a szívóerejére is -- szóval a jobb karom nulla, a porszívózási tehetetlenségem dominál. Ugyanez van ablakmosásnál, nagyon kimerít. Ott néha átadom a bal karomnak a melót, de olyan idétlen, hogy sokáig nem bírom. A jobb karom meg túl gyenge és fáj ahhoz a válltörés és rosszul összeforrás óta ilyenekhez). De nem válaszol, így nem tudom, mit gondol. Igaz, nem utasítok, csak célzok, hogy ideje lenne... Mégse állapot, hogy hónapig nincs porszívózva, vazze!
Mivel inkább a gép mellett ülést választotta egész vasárnap déltől este 7-ig (holott elmenés előtt szóltam neki, ráadásul gyerek sem volt itthon), így nem nagy örömmel, de szó nélkül vettem este tudomásul, hogy másnap ez a sors vár rám, felfókázni kézzel, dörzsivel az egész szőnyeget.
Több kiló macskaszőr és szöszmösz, szemét, haj stb az eredmény a vízben a végére.
Meg lefövés, izomláz, széjjelszakadás, hátberohadás, térdhorzsolások. Ráadásul legalább 3-4-szer annyi idő, mint a porszívózás lenne. De úgy vagyok vele, hogy keresztanyám is hatékonyabbnak tartotta, valamint még majd' 80 évesen is megcsinálta néha magánál!
Közben ment a mosógép 3-szor, végig. Egyúttal nemcsak a Daniét, a magamét is mosom, és hát ágynemű-, törölközőcserék is vannak ilyenkor. Akkorra fejeztem be a padlófelsúrolást, mikor az első teregetés lett aktuális, ergo ki tudtam nyitni a szárítót. Délután negyed 5-kor fejeztem be az egész mókát, közben még gépnél sem voltam. Így aztán ma "hálából" Szilvike is kimaradt a pár óra netezésből... Jótett helyébe...:))
Még kellene egy függönymosás-ablakmosási ceremóniát is csinálnom... no, majd meglátom, de nagyon míszem van tőle. Viszont amit kell, azt kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése