2014. április 2., szerda

Orvosnál

Következett már a háziorvoshoz menés is vagy 2 hónapja...
Általában takarékoskodni szoktam a "következéssel", azaz bár igyekszem rendszeresen szedni a gyógyszereket, de vannak, melyeken lehet néha kicsit takarékoskodni, és van egy-kétféle, melyek, ha elfogynak, pótolhatók valami recept nélkülivel, mint pl. az ASA protect szíves cucc vagy a nyugtató.
Ha a Nitromint retard és/vagy a Betaloc fogy el, akkor viszont már nincs mese, menni kell.
Amúgy is kell sétálni, lásd csontritkulás...
Eszembe jutott Ildikó is, hogy biztos eljött volna velem kavicsot szedegetni; ugyanis a rendelő környékén jó pár méteren szép nagy tömegű kavicsborítás díszlik a járda és a lenti út közti lejtős "töltésen".
Mindenesetre én összeszedtem vagy 8-10 db tetszetős, laposabb kavicsot; hátha lesz egyszer festékre-lakkra (stb.)-valóm...
Hamar sorra kerültem, így most be is mentem, mert nem volt alkalom a kilépő asszisztensnőnek szólni, hogy csupán a gyóccereimet íratnám, abból az evidens okból kifolyólag, hogy nem jött ki az asszisztensnő az alatt a pár perc alatt, míg vártam.:))
Úgyhogy kiírtak nekem 3 havi gyóccert, pluszban kaptam váratlanul egy laborbeutalót, mondván, hogy régen voltam, itt az ideje egy leletnek, hogy megtudjuk, mi újság -- reméljük, semmi különös. Megegyeztünk, hogy amint meglesz a labor, 2 nap múlva találkozunk a lelet konzultációja miatt, ugyanis nem én kapom meg azt, hanem a beutaló orvos.
Ennek érdekében hívjam fel az előjegyzési számot időpont miatt. Otthonról meg is tettem, és már kaptam is időpontot két hét múlvára. Egyébként itt van a labor a régi rendelőben, egy köpésre. Régen úgy volt, hogy bármikor mehetett az ember de. 10-ig, akár a beutaló után másnap is -- sosem volt tömeg és mindig befért bárki. Most kitelefonálok az Újkertbe, ahol elosztják az embereket lakóhely szerinti laborba -- tehát engem ugyanide!! --, ám nem mehetek azonnal, csak majd, ugye, 2 hét múlva... Fő az újítás és hatékonyság!
A rendelő után bementem a rendelőkkel egy épületben lévő gyógyszertárba, ahol kiváltottam gyakorlatilag majd az egész gyógyszert. Kivéve két doboznyi Betalocot, melynek visszakaptam a receptjét -- ugyanis ennyi nem volt raktáron. Valamint elhoztam egy egyhavi Protelos receptjét otthonról, mert azt is aktuális már megint kiváltani. Plusz megvettem a szemcseppemet és egy Panangin recept nélkülit. No, fizettem is 11525 Ft-ot, és kaptam a gyógyszerekhez egy szokásosnál nagyobb reklámszatyrot is, mert nem fért bele tizede sem abba a csepp tatyóba, amit másoknak adnak pár gyógyszernek. Az összeg csak kicsit több, mint a havi járandóságom fele, úgyhogy szavam sem lehet...:)))
Még bementem az ugyanitt lévő százas boltba, mert mi, amit csak lehet, onnan veszünk, így speciel a mosószerféléket is; és most épp nagyon aktuális volt.
Már fizettem, mikor szerencsére hiányérzetem támadt: a zsúfolt boltban leraktam a gyóccerhalmot tartalmazó szatyrot, így hálisten, hogy eszembe jutott és visszamentem érte. Az eladónő majd' elájult, mikor meglátta -- ui. átlátszott a szatyor. Mondta, hogy jézusmária meg úristen, és kérdezte, hogy hány ember gyóccere ez a csöpp adag. Büszkén jelentettem ki, hogy természetesen csak az enyém! Háromhavi és még itt sincs mind, hehehe!
Megállapodtunk, hogy nem kis bosszúság lett volna elhagyni ennyi kifizetett finomságot...
Egy időre mindenesetre kíszen vagyok. Minden téren...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése