2014. április 15., kedd

Labor

Mint írtam, a beutalás napján jelentkezve előjegyzésért, mintegy 2 hétre kaptam időpontot. Még jó, hogy józan parasztész szerint kivételesen a közeli laborba való parasztelosztás dívik, nem a város túlfelére esőbe. Hasonlóképpen ahhoz, ahogy a cucializmusbeli hadkötelezettség halálbiztos velejárója volt: a keleti országrészből okvetlenül a nyugatiba való kirendelés és fordítva volt az evidens divat. Ez alól csak az esetleges, óriási nagy, mázlista protekció mentesíthette az újoncot. És ezen a logikátlanságon abszolút nem csodálkozott senki sem, alapvető elv volt ugyanis: nehogy túl jó legyen a katonának, magyarul nehogy egy év alatt kettőnél többször jusson haza úgy egy-másfél napra alkalmanként. Úgyis csak két évig kell csupán a szerencsétlennek kibírnia, azalatt hátha jobb és alázatosabb ember lesz belőle... elnézést az elkalandozásért.
Szerencsére eszembe is jutott az akció a megelőző nap.
Kicsit bonyolult nekem azért ez az éhgyomri vérvétel, na nem azért, mert déli 2-nél hamarabb lenne az első kajálásom, de azért egy pohár tea a gyóccereimmel és egy nescafé mindenesetre megszokott tendencia. Szóval mindenképp furcsa volt...
A vérvételen kívüli részét otthon rendeztem le, ezt mindig úgy szoktam, de szerintem más is -- ki bírja ki azt is a jelenéskor szolgáltatni be mint aznapi első produktumot? Az első produktum tutira otthon zajlik egy üvegcsébe, beviszem, ott meg átpozicionálom a kapott kis műanyag pohárba. Szerintem ennél ésszerűbben nem lehet megoldani.
Most még az is eszembe jutott, hogy ne hősködjek vérvétel után az azonnali továbbállással; ugyanis két utolsó alkalommal úgy jártam, hogy átázott minden hóbelevanc (pólóujj és ballonkabátujj) a hősködés után -- hát annyit megér, hogy nyugton maradjak 5 percig és rászorítsam a beavatkozás helyére a cuccost. Annyira semmi nem lehet sürgős, hogy pattogni kelljen.
Mindenesetre utána még posta és vásárlás következett, többek között pl. macskaalom; szóval tudtam, hogy legalább 3 helyre be kell mennem és nem 2-3 kiló lesz a cuccom. Lényeg, hogy évi egy alkalommal teszek ilyet, de egyszerűen muszáj; ilyenkor kijár a rendelői ótómatánál vett kapucsínó. Úgy is lett: totálisan helyreállt a világ a manna elfogyasztása után...
Izguljak vagy sem az inzultáció eredményéért? Azért se.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése