2013. december 31., kedd

Pihenős évvég és kezdet

Következő két nap csak pihentünk, megnéztünk jó néhány filmet, így pl. a Hupikék törpikék animációs mozifilmváltozatának 1. részét (ezen senki nem csodálkozna, ha tudná, hogy első közös szilveszterünkkor, 2006-ban mi éjfél után Spongyabob dvd-t néztünk, és mi sem volt természetesebb!:)), majd a napok folyamán néztük A burok, A fekete ruhás nő, Az igazi kaland című filmeket, valamint a Red 1. részét, a Prometheust és a Kislány a küszöbön címűeket.
Számomra a csúcs A fekete ruhás nő volt:)); s annak ellenére, hogy nemrég olvastam a könyvet és én általában inkább a könyvváltozat mellett teszem le a voksom, a film talán még intenzívebb élmény volt. Itt-ott nem fért volna el a zabszem!:D Azért meg kell jegyeznem, ha az alaptörténet egyezik is, azért jelentős különbözőségek is vannak -- de ez nyilván nem probléma. Ami még meglepetés volt nekem: a könyv olvasása közben nem tudatosult bennem a filmváltozat főszereplőjének kiléte... szóval az, hogy azt a mi jó Harry Potterünk játssza!:)


Közben István leszaladgált kajákért, így 31-én a törököknél vett grillezett csirkemellet ettem csípős szósszal és rizzsel, elsején pedig marhaperkeltet juhtúrós sztrapacskával és káposztasalátával, ő magának kétféle kínait hozott. Természetesen ő a magáé mellé meg kellett, hogy szegény egye az én (esetenként igen jelentős!) maradékaimat is. Ami neki, hál' istennek, nem okoz problémát:)), már a westendes ananászos-sonkás-sajtos csirkemell rizzsel elnevezésű kajámnál is így volt -- de nálunk ez totál törvényszerű.:)


Volt sült libacombom is párolt lilakáposztával, ennek egyik felét elsején este, másik felét másodikán ebédre ettem meg úgy, hogy még Istvánnak is jutott bőven a káposztából. (Sajnos, a kép már csak a fél kaját ábrázolja a második kajálásomkor.)


Szilveszterkor este juhbeles virsliztünk, de én csak egyet bírtam megenni, pedig torma is volt és péki kenyér!
Viszont már ebéd utántól kinyitottuk a pezsgőt, mivel István csak kólázik, úgyhogy ilyenkor nekem jut a megtiszteltetés és bőség halmai, hogy éjfél után bezárólag, kizárólag jómagam eltüntethessem a pezsgőt!

István zárt belső udvarú bérházban lakik, nem utcára néző ablakokkal, ahol szinte zajmentesen szoktuk megélni a szilvesztert. Így nem szokott cicariadalom lenni -- mint ahogy itthon minálunk. Most is, amikor telefonáltam Szilvivel, elmondta, hogy Honesty mennyire be volt tojva végig, nálunk gyakorlatilag már akkor zajongtak, míg még otthon voltam... Szilvi mesélte, hogy 31-én már nap közben sem volt megállás, és délutántól folyamatosan elszabadult a pokol... az éjfél körüli 2-3 órák felértek egy kitartó nyári égiháborúval, szegény Honesty akárhová futott, mindenhol hallatszott, úgyhogy rettegett a szerencsétlen. A végén a fürdőszobába, a kádba menekült. Még talán ott járt a legjobban a lehetőségekhez képest...
Haramia meg állítólag a füle botját sem mozdította. Szilvi takarókból csinált neki az ágyamra peremes, kosárszerű fekhelyet, ő abba behelyezte kis testét, és úgy aludt, mint egy kisded. Mindenféle irtózatos háborús zajhatások ellenére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése