2013. december 25., szerda

Anyatípusok kihívása

Anyatípusok az irodalomban
címmel Olvasóbarát indította a kihívását, melyen 52.-ként vettem részt.


Két kötetet olvastam most egymás után, ahol nagyon különböző anyákat ismertem meg. Szeretném tudni, hogy milyen anyákkal találkoztatok olvasmányaitokban? Segítőek, szeretőek, gátlóak voltak?
Nincs időhatár az olvasmányok kezdetére, bármikor olvasott kötet jöhet, de mindenképpen kérnék egy értékelést a kötetben szereplő anyatípusról.
3 kötet elolvasása és értékelése után jár a plecsni.
Ezen a polcon lehet gyűjtögetni az elolvasott köteteket: (link)

* *
1. Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
http://moly.hu/olvasasok/2112374
http://moly.hu/ertekelesek/1299031
A sorozat női főszereplője, Cat az anyja hatására, az ő egyértelműen elfogult-elvakult nevelése következtében lesz – míg Bones-szal nem találkozik, ösztönszerűleg – vámpírvadász. Az anyja elementáris erővel (későbbiekben az ok is kiderül) gyűlöli a vámpírokat, befolyásolja lányát, így Cat válogatás és mindenféle háttértudás nélkül öldösi őket.
2. Danielle Steel: Váltságdíj
http://moly.hu/olvasasok/2167085
http://moly.hu/ertekelesek/1325008
Fernanda hatalmas lelkierővel, kitartással, maximális anyai önfeláldozással bíró fiatal özvegy nő, aki három gyermeke mellett óriási erőfeszítéssel és elsősorban igazi ANYA.
3. Danielle Steel: Apu
http://moly.hu/olvasasok/2175135
http://moly.hu/ertekelesek/1299282
A könyv címe ellenére az anyáról ugyanúgy tökéletes képet kaphattunk. Ő az a fajta anya, aki bár szereti a családját, gyermekeit, de úgy érzi, kimarad valami az életéből, s a saját életét akarja élni. Emiatt tanulás címén el is hagyja családját, és ha van is némi lelkifurdalása, azt hamar leküzdi…

Meg is érkezett a 140. plecsni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése