2012. december 5., szerda

Mikulááás


Este megjött hozzánk a Mikulás. Bencus még elhiszi, hiszen lát "igazi" Mikulásokat az utcán is, és az oviba is megy hozzájuk 6-án, amire már hetekkel előbb készülnek dalokkal, versekkel.
De azért hozzánk, ugye, nem jön "igazi" Mikulás, viszont gazdag a fantázia, hihetően el lehet neki mesélni, hogy míg, mondjuk, oviban volt, járt nálunk a Mikulás stb.
Úgyhogy ahhoz képest, milyen helyzetben vagyunk, elég jól összeszedtük a sok kis apróságot, elsősorban praktikus dolgokat, amelyek amúgy is kellenek (hetekkel ezelőtt akciókra vadászva) -- pl. több vastagabb harisnyanadrág, alsógatyókészlet, némi képeskönyvvel, rajzzal, kifestővel, akciós műanyag szánkóval, édességekkel. Kis helikopter, kis fapuzzle, csokimikulás...


Szilvi beszerzett két tök jó Mikulás-sipkát, melynek egyikébe Bencus estétől kezdve beöltözött, és másnap is abban ment oviba természetesen. Ez fotózás szempontjából is nagyszerű kellék, még a nagyanyók is néznek ki valahogy...:D
Én is csaptam még kora délután egy kört, mert üzletekben egymástól függetlenül sem láttunk virgácsot. Soha nem is kapott még virgácsot Bencus, pedig ebben a korban még nem fognak megsértődni a gyerekek, ha azt is kapnak, pláne, hogy Bence szerintem nagyon jól tudja magáról, hogy nem mindig az a földre szállt angyal. Sőt. Emléxem, még én is kaptam anno, holott én állítólag baromira jó gyerek voltam, de akkor úgy volt teljes a csomag, hogy el ne bízzuk magunkat. És a mikulásünnep-megörökítő rajzainkon is mindig úgy szerepeltek a csomagok az ablakba kitett kifényesített cipőinkben, hogy virgácsok lógtak ki belőlük... ez volt az alap.


Hát boltokban nem is, de a kispiacon előttünk legalább 4-5 ember árult virgácsot! Úgyhogy vettem egy ilyen elengedhetetlen kelléket még Bencus számára. Visszaemlékeztem: régen apró, elágazó gallyacskák voltak bearanyozva virgácsként. Most: cirokból készítik. Vékonyak és gyakorlatilag egyenesek a szálak, a gallyakból készültek dekoratívabbak voltak.


Bencusnál a virgács okozott talán a legnagyobb szenzációt a sapka után. Vitte magával mindenhova.
De nem ő volt az egyetlen! Haramia fekete telepupillával, izgalomtól remegve várta, mikor kaparinthatja meg a virgácsot, valószínűleg asszociált a tollaspálcaként kapható macskajátékra...
Azért odafigyeltem, mert nem lett volna jó, ha megrágcsálja. Nem a felbecsülhetetlen érték miatt:))), inkább nem vagyok benne biztos, hogy az aranypor jót tett volna a macska egészségének.:)


Szilvi már előző napokban szokása szerint elkezdte a lakás feldíszítését Mikulás-stílusban. Ilyenkor már felkerülnek az ablakdíszek, náluk van világító is, nálunk pedig tapadós-színes, rajzos, átlátszó műanyagon -- ezek évekig újra használhatóak. A lakásajtókon tapadókorongos mikulások és hóemberek, szánok, rénszarvasok és egyéb jellegzetes ünnepi figurák élik világukat úgy egész január közepéig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése