2019. május 12., vasárnap

Vasárnap... mint a többi

Ma Apranaxszal kellett kezdeni, és ki is van anyám akadva, hogy ennyire fáj még mindig a karja. És még hogy fáj, de ugyanolyan tehetetlen. A komplex nyakba akaszthatós kartartót még egészben hordja.
Mindegy, azért fürdeni csak kell néha, még ha teljesen nem is minden nap. Ez elég nagy megrázkódtatás neki, de amúgy nekem is. Az elő- és főleg az utómunkálatok sok idő és sok munka. Ő sem túl könnyen mozdítható, már annak is örülök, hogy meg bír állni addig, amíg körbemosom. Ami elég nehéz, hiszen olyan csepp a fürdőszoba, hogy nem lehet körbejárni, így mindenféle tornászmutatványokat kell a lumbágómmal végezni, hogy azért végig legyen mosva.
Fésülöm naponta kétszer, reggel és este. Egy csomó hullámcsat van a kicsi, vékonyka "copfját" feltűzendő, nincs olyan apró gumi, ami nem csúszna ki belőle, annyira vékonyka, ami lelóg és összefogva fel kell tűzni. Sógornőm már javasolta, hogy nem lenne-e jó egy rövid frizura, de nem igazán nyerte el tetszését, hogy akkor lógna csak igazán és zavarná.
Így is vért kell izzadni, míg rábeszélem a hajmosásra, mert ki nem állhatja, hogy "száll a haja" utána. Pedig balzsamról szó sincs... De annyira vékony és ritka a haja, hogy nem fogja be a hagyományos hullámcsaton kívül semmi, az is csak nagy küszködéssel.
Őt húsos makarónival és csemegeuborkával ebédeltettem, gyümölcslével, kávéval kísérve, de volt kivi, rizses csoki, dianás cukrozás is.
Én pedig a maradék csirkelábpörköltemet ettem tök magában, ahogy szoktam.
Nem kért gyógytornát, aszongya, a fürdetés neki mára doszt elég volt...
Megnéztük a Szomszédokból az 54--57. részeket.
Levittem este fél 8-kor.
Kenőmájast, kolbászt ettem, majd megnéztem az elmaradt Elifekből 3 részt, valamint a Sebzett szív 1. részét. Ennek a címe nagyon megtévesztő, egyáltalán nem romantikázós; a balkáni háború idején játszódik... és ugyanaz a két főszereplő, akik a Seherezádéban voltak (a férfi "Szulejmán" 😉). István találta és javasolta nekem, ő szokta letölteni és átküldeni ezeket, csak hát lehetetlen néznem.
Ezzel az esti mozizással is jól megszívtam, mert nagyon későn feküdtem, és reggel meg legkésőbb 7-kor kelni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése